(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區166 新手問野請睇#1

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
欣賞你
上網買,我都係上網買
你直接台灣網買?
要學修身 因為...

游學修
仲尷尬過有碼清
自己講自己笑
好似美國網
佢低汁過我幾班
等幾耐
早一個月推膊傷左左膊 一做肩外旋嘅動作就會痛
影響推胸推膊 會成隻左手軟咗咁冇力
而家好返冇再痛 但係BP有番咁上下重做5x5
每set第一下都好怪 左邊身會有少少撕裂嘅感覺
而家做每set第一下都落得勁慢
有冇師兄試過 係咪要去睇物理治療
Adductor
蛙式最重要就係夾嗰下
係喎
統計有幾多人做過呢個動作!
https://lih.kg/3100288
唔係gay 但好撚靚
好似一個星期倒
有冇人覺得夾腳好撚痛苦
有無人powerlifting 淨係玩一項?

比賽有無單項?

好辛苦,做唔到咁多樣野,本身玩其他運動
容量太多,三日我會咁排

Day1
Deadlift x1 set / RDL x 1-2 sets x 4-7 rest 5 mins
Chest press machine / DB press 1 x 4-7
Leg Extension / Reverse Nordic 2 x 6-8 rest 3 mins
Seated Row/ Chest supported Row 2 x 4-7 rest 3 mins
Lateral Raise 1 x 6-8 + drop set 1 -4 reps

Day2
Shoulder Press Machine / Smith machine press 2 x 6-8 rest 3 mins
Bulgarian Split Squat 1 x 6-8 rest 3 mins
Lat Pulldown 2 x 4-7 rest 3 mins
Chest Fly 1 x 8-10
Bicep Curl 1 x 6-8 + drop set 1-4 reps
Tricep Extension 1 x 6-8 tempo2,2,1,0
Rear Delt Fly 1 x 6-8

Day3
Squat 3 x 4-7 RIR2-3 rest 5 mins
Incline Press Machine/ Cable 1 x 4-7
Straight Arm Pull down 2 x 8-10
Cable Hamstring Curl 1 x 6-8
Lateral Raise 1 x 6-8 + drop set 1 -4 reps
啲人偷用藥 有咩意思
還好,依間好似係荃灣go24

我weighted pull up兩餅都好似插到依間既第二三塊大餅做lat pull down15下左右
如果佢form好啲,力量水平真係算唔錯
想問下拉力帶尺寸問題
我手碗size 喺Versa gripps 嘅xs 同s中間
應該買大啲定細啲好
唔該哂師兄
抖咁短時間仲要全部superset唔會effective
唔好貪心做咁多啦
佢係推胸柒啫, 拉背無咩問題
有時見有d巴打見佢拉背方法少見就笑鳩佢我真係笑而不語
我相信好多人仲係停留係以為lat pulldown真係拎黎練lat所以以為gymmyyyyyyyyy咁樣做係做錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞