(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區166 新手問野請睇#1

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
4-5隻
其實係咪練緊muscle up果隻pull up
兩隻都有著過,我覺得vans著落舒服啲,converse窄身啲有啲銀腳
chin up 同 pull up 係咪好大分別
我做到 chin up 做唔到 pull up
香港nbf Mike O'Hearn都玩得啦
台灣都可以
香港都得
唔痛呀
推類嘅都唔會痛
可能我傷個位只關手腕旋轉事
冇詳細計
我早餐就自己整蛋治 飲豆奶+雞蛋
然後lunch通常食大快活焗飯 加杯凍飲 唔走甜
去到4:30-5:00就食個珍寶御結 黑椒雞肉嗰個
晚餐就兩碗飯 同埋當晚啲餸 (冇雞都會有蒸魚)
臨訓飲杯whey咁
我諗佢係同我一樣係梨型身材
如果你係想靠做gym只瘦腳,只可以同你講係冇可能,因為基因決定左你就係下半身多脂肪,冇得改變
做gym係令你既肌肉結實,望落去線條會靚D,特別係練好個hip,對腳望落去都會長D腰又幼D,但老實講對腳唔會變幼左(最多係個hip大左後視覺上會令對腳望落去冇咁粗
但如果你追求既係model個種筷子腳,做gym幫唔到你,你需要既係斷食同抽脂,再配合瑜珈或普拉提啦
你行係街留意下唔同人既身型就知,筷子腳既人都冇靚HIP,有靚HIP既人腳都唔會太幼
我會建議你接受自己既身型去改善體態,而唔係盲目去追求唔屬於自己既野
都on9
女人下身梗係要有啲肉先好睇筷子腳真係睇到都唔開胃
但係未發育嘅幻幻都係筷子腳
冇嘅
同大隻佬練黎比仔睇差唔多姐各人有各人目標
Chin up用多啲二頭
飲開
有陣輕微蛋白腥味
建議加奶
我平時落300 ml
加左粉唔會令牛奶杰左
又完全cover 果浸腥味
total 40g 蛋白
如果你睇返前面啲reply
我之前都係咁覆佢
所以淨返都係佢自己諗唔諗得通無咩好補充
填充物
市面上好多假屁股墊俾人墊出黎
胸有假 屎忽都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞