(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區166 新手問野請睇#1

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
我都係覆吓story講幾句
試過send條丁俾佢睇
我屌你老母 gay都唔好滋擾人啦
Cls
啲男人練到咁大隻都係想人意淫姐
1餅bench肯練唔難啦
睇你幾多KG起步,50KG瘦撚都有排練

呢隻weight gainer 各位師兄點睇?
只要你係發達國家既壯年男性 無病無痛
可能咩都唔洗做已經係top 20%
我小腿幼過筷子腳+屎忽大

但我係男人
1餅基本真係 除非你under 60kg
greg nuckols 話佢一入gym 就己經elite level
dumbbell個角度自由啲 個規跡可以劃半圓咁樣
推到最盡可以夾少少胸
同埋如果有大細胸問題可以單邊做多1-2組
barbell就普遍會推得重過dumbbell
可能volume會高啲?
同埋個人感覺推barbell嗰軌跡易控制啲 冇咁易歪嚟歪斜
呢條傻西
冇料到又要寸寸貢
ON ~$500 5Ibs OK啦
以前試過dm問佢野 勁有禮貌咁答番我
新手一問 推胸個陣前膊頭會痛 (整係一邊) 係個膊唔夠力支撐定某啲位太緊
所以是幾吋 小妹想知記得佢幾年前講過嗰時16吋 但個比例睇落真係幾誇張
有冇巴打去過pure 個free pass
見佢可以去2星期free trial好吸引
但唔知係咪又會有人黎sell
估唔到咁多位師兄都有同大h展開過激情嘅對話
最近都去左GYM ROOM,以前都係屋企舉鐵
我覺得GYM ROOM做係有耐性D,比較起獨自做的話
但效率好低,做左一個月,日日做兩個鐘,唔係好睇到肌肉有明顯變化
屋企用啞鈴+健身凳其實已經好夠做
GYM ROOM D機對上半身鍛鍊真係唔係話好有幫助
講道理其實如果唔係想操到D肌肉好似選美咁
其實買兩對啞鈴已經夠用 AROUND 5-30磅
實在太多方案代替做機,而且個感受度唔比做機弱,甚至更大
我去GYM ROOM主力又係舉返啞鈴,屋企都做到
最慘係做左成個月,體重冇減之餘仲重左
太多因素影響,GYM ROOM真係冇話一定係好D,甚至可能仲衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞