好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
我覺得重點唔係ptgf 雞係咪唔啱,而係只係得張圖,唔知係咪真,但就拎嚟推論甚至合理化佢被人殺呢件事,即係成成個論證都冇事實基礎啊個問題就係咁
都係喺啲仇女撚度學返嚟姐 一個女人貪錢就全部女人都貪錢都係雞嘛 咁一個男人殺人就同樣應該全部男人都係殺人犯啦 都係用返同一個邏輯

性別歧視嘅人咪試下俾人性別歧視嘅滋味

以其人之道 還治其人之身姐

唔可以自己撩陰插眼就得 人哋學你就叫人講武德㗎喎
等等
篇文有講連登咩?
係咪覺得自己好型
因為佢話「退一萬步就算性工作有問題」
佢地就追住呢一點屌9篇文
話篇文無真係討論到第一同第三條問題
但就用呢幾條問題label左性工作者同混淆讀者
姐係你純粹係以仇恨出發肉酸啲喎
見人仆街你就做埋仆街
咁你講嘅所有嘢都係冇晒說服力
法律?
關法律咩事
關私隱咩事
好呀 你話冇說服力就冇啦
係你話社會地位低咋
仲要引錯詞彙
人哋大戶人家先至有錢娶妾侍,歷史上有錢公子傾家蕩產去妓棧嫖妓多不勝數,連皇帝都沉迷娼妓。上流社會嘅文化嚟,何來社會地位低?
笑左,九唔搭八
連登仔都不知幾尊重性工作者
淨係提倡大家溝女不如正正經經叫隻雞就知
成個前設已經錯左
根本唔使反思落去,打咁多字唔知做乜野
一個無料之人學人講理性討論,笑撚死人咩
妓女入左賤籍
無得同普通人結婚
錯咪認,用錯咗都影響唔到我論點
我係講緊推崇就應該社會地位高,而唔會社會地位低,你要駁就駁啦,駁唔到喺度玩捉錯處,小學雞咩
係你話社會地位低咋
仲要引錯詞彙
人哋大戶人家先至有錢娶妾侍,歷史上有錢公子傾家蕩產去妓棧嫖妓多不勝數,連皇帝都沉迷娼妓。上流社會嘅文化嚟,何來社會地位低?

起碼社會從來唔會灌輸一種思想/教育細路第時做性工作者,唔會話因為人哋大戶人家先至有錢娶妾侍,歷史上有錢公子傾家蕩產去妓棧嫖妓多不勝數,連皇帝都沉迷娼妓。上流社會嘅文化嚟,小朋友可以諗下大個會唔會做妓女啦,咁。
出現了
好心你條柒頭就唔好喺度癡啦
見篇文有point 就執人口水尾
quote返你
所以咪有大婆地位高過妾,甚至妾要服侍埋大婆
自己個女要嫁都唔會想佢做人妾侍

睇嚟你真係連自己講乜都未知
雞嘅地位當然就低過大婆啦

copy錯
依家嘅中國同香港咪繼承咗中國文化,由細教個女做雞賺男人錢囉
依家仲有埋女權左膠護航添
下?咁大婆都要服侍老公喎,唔通個大婆又係社會地位低呀
連妓女喺中國社會地位低唔低呢啲都要拗,真係嘥撚氣
嗰班係因為係宋元罪人後代啫,唔係因為做雞喎
你要搞清楚因果關係喎
你咪嘥撚氣囉死老嘢
死老嘢就係會畀自己嘅既有觀念所蒙蔽,睇唔清事實真相。依啲死老嘢就最阻礙社會發展
羅范椒芬:少女被誤導為「勇武派」提供免費性服務

對女人最賤就係女人
其實白水一樣為男性發左聲

如果你覺得男人約會要比錢,結左婚要養家,男性要係主動果個,男性要做保護者既角色,男性要負多d責任,做唔到就係比其他男人差,咁你都係厭男。

補充番,男人都可以厭男。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞