好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
事實真係有班係玩膠
但我唔認為依種風氣佔好少,至少都6-7成,只係唔係全部連登user都咁諗+講。
而且最弊係聲最大嘅都係佢哋,案發兩日成個熱門都係雞雞雞雞雞,幫個死者講句說話就會話狗公護花。
學你用政治去講,如果我哋成班唔支持政府嘅做唔到咁大嘅聲音,個個從一開始都做沉默大多數,俾人以偏概全話係支持政府你呻冤話唔係都冇人信啦。
19年變大基地
個個都上嚟睇日程
咁鍾意好青年嗰班連登仔同好青年屌緊嘅連登仔係咪同一班人啊傻閪
你563個留言反映出你真係一個on9嚟
呢點我唔太認同,反而覺得只係文易嘅一種。一方畀到錢,另一方畀service。
只係男性需要daughter 多過女性需要son 啫
唔敢講出口啫

有男性朋友真係當住佢女朋友面講:每個女人都有一個價,畀得起就有得屌

聽到眼都突埋
你講得係有道理 但我思疑白水都無話所有人/連登仔都係仇女(甚至無提過連登) 文中都係用部分網民/有股風氣去討論 咁何以以偏概全?
佢做雞唔代表話佢抵死wo
左膠同女權係好事嚟 係連登有啲人嘗試醜化佢姐
如果有人覺得呢啲野可以用嚟"玩膠"/用"玩膠"為名去9up引戰
本身個風氣都好有問題啦
唔係幾,係好撚正式
五毛 連登仔 左膠 女權..... 入得嚟連登就要識貼貼紙先 唔滿意就一句五毛死全家ban落去就唔駛討論
真係擺埋個陣等人踩上去live都仲得
又用"玩膠"做擋箭牌
終於有返啲宏觀嘅言論

根本仇視任何一種人(不論男女)嘅情況一直都存在,
只係每次關於女性,道德判官嘅反應就特別大,
其實正正就反映咗社會對女性有着過分保護,亦都係因為呢個原因衍生左所謂仇女嘅現象,因為其他人被針對嘅時候得唔到同等標準嘅對待同保護 極少人去幫口

如果每次討論呢啲問題,都只係流於表面咁撻一句:「咁佢係咪就抵死丫」,就冇晒任何討論空間

而且我認為「做雞就抵比人殺」只係極少數人,唔係現實係咁,係喺連登都係極少數,只係其他人被扭曲意思 被混為一談
同時有班友會同你講
連登=社會大眾 連登=/=少眾
其實某啲人攻擊瑜珈女根本唔係厭女,係睇唔慣做妓女又要貞節牌坊。妓女咪妓女囉,又要稱自己係ptgf,好似ptgf 唔係妓女咁。其次,條女應該係瞞男朋友去做妓女。
唔關事
人哋講邏輯講理性
班癲佬最麻煩係冇邏輯冇理性ja ma
係,一討論就撻一句:「咁唔通就抵俾人殺咩」
先屈晒你地所有人覺得條女抵死

總之所有關於「女人」嘅事件就一定要直接close file,一討論任何丁點衍生出嚟嘅問題 你就係冇人性你就係毒撚你就係仇女
如果係厭女點解好少會員辱罵一樓一鳳姐同指壓場姐姐

係咪有一個可能性?
坊間係反感收入與支出不相稱,做雞唔認,仲成日高舉女權的人?
好失望,好青年完全睇唔到問題嘅核心,淨係一味跟住連登嘅風向去屈連登覺得條女係抵死,明明係極少數明明係被曲解明明係被混為一談,好青年完全睇唔到,淨係流於表面講埋啲阿媽係女人嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞