好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
答唔到呀?姐係ff啦
原來傻閪黎 唔怪之得對篇文既回應會係諗到扑野
我同意連登對好多嘢都harsh
但我覺得呢一單係比平時你講嗰啲topic更加harsh
嗰兩日啲post多到鋪天蓋地
頭幾個comment已經比人話係想屌女先講父權啦
上面咁多男性女權手足不如講下自己出生以黎得到咩父權優勢 想學嘢
Pish
你呢個係女性主義理論既一部分。
但佢提出厭男/仇男係一種相反既睇法,而女權未必會認為有厭男呢樣野
又指他奪走其初夜,惟高層翻查過女被告的履歷,發現她報稱是已婚人士。

法庭有為男事主X頒下匿名令,傳媒不得披露其身份。

個男人係高層+識保護自己先有公平待遇
香港有幾多男人可以做到咁?

最後lihkg搵到個疑似男受害者既相
但女疑犯既樣貌 資料一概不知
這就是社會既男女平等
所以我話男女一齊爭取,共業嚟。
正正係討論哲學先應該抽離咁睇
唔係講厭女點樣厭男點樣,而係抽離咁睇點解會有厭女厭男,從而得出嘅結論係厭女厭男都係社會對人類嘅壓迫係唔應該存在嘅,因此先去到白水篇文嘅講法
想了解佢哋背後嘅立論可以睇
https://youtu.be/XSE8GoJrFBg
你係咪無西屌先發西寒?
一時又連登係小眾

一時連登又可是代表整個"網上言論"

究竟邊個先係呀 好撚亂呀
其實冇嘢好拗
而家常識都要出篇文嚟講
支持荼毒室
係都西蒙波娃先啦剩係識Serrini
咁唔少仇自己食唔到嘅人,都係覺得因為現代女人有自由(可以自己揀伴侶、揀工作,就連賣身都可以揀唔賣性行為只賣相、片嚟減低遇襲、性病風險)令自己食女難咗好多嘛
佢哋覺得舊社會女人冇自由唔識反抗,社會制度就點都會分配到塊西同佢哋結婚俾佢哋屌

講真真係一路都唔明電子雞呢樣嘢有咩好屌
佢哋好唔抵得以往一定要被屌換皮肉錢嘅女性,而家多咗個比較安全嘅賺錢方法?
清真係才智敏捷

不如星期五就踩入佢哋個live逐個逐個拉出嚟屌
或者呢篇會輕口味啲
https://youtu.be/EdScZm5yChk
其實你咁想討論, 咪自己寫多篇文去講
做乜撚野要問人地有冇討論
同連登班癲講理性係真係冇意思

成班未審就已經人格謀殺都算

係連丁點人性都冇

見到女影下相、做瑜珈已經自動連繫到做雞、抵死、想屌

究竟現實呢班係乜人,真係不敢想像
我淨係知就快煲底見 你條癌屍自己諗下意味住咩
父權唔係男人攞哂着數咁解喎
有啲女人拍拖expect男人要出哂錢
呢啲都係父權下嘅文化啦
如果煲底見到你呢啲柒頭喺到,咁光復嚟都嘥氣
真係分析埋連登對仇男視而不見

當lihkg對仇男視而不見
https://lih.kg/3064688
明明男人都可以做電子鴨
真係唔明佢地點解咁燥電子雞
其實熟連登既成年人
緊係知道有唔少人係派膠
特登玩野

問題係,有好多小朋友係到,真係信到十足十
而且外界既人又唔熟連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞