好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
點解你覺得男人做乜都係為左同女人上床
如果啲女人唔鍾意或者完全接受唔到佢地講嘅野,我諗依班有腦嘅男人都唔會想同一班冇腦嘅女人上床

依個世界唔係個個男人都好似你咁用下體諗野嘅
恭喜你 暫時搵到一條女肯同佢上床 原來真係呃到蝦條
想問佢地係有自稱女權人士定係點?
推論佢做雞冇問題喎係講到去抵死先唔啱姐
連登仔唔係一個人?
佢地的確係咁自稱
公道啲講
社會裡面本身就唔係個個都有能力講道理
有啲人的確水平係差啲嘅
唔係淨係連登先特別野蠻嘅
想知邊個post
首先不如你Google 吓咩咁Feminism 先 再討論性別平等。
佢真係衝出嚟柒
然後次次理虧唔夠人講就潛水
講得好好
我雖然成日串港女
但依單野我冇出聲
港女劣根性係大圍野
但殺人不論情理法都講唔通
條女做雞咪飛囉
唔好陪佢off topic啦
呢個post真係好符合荼毒室呢條片講嘅嘢
https://youtu.be/QKpgMxdMDdw
厭男有無討論到
每次犯案男人嫌疑情況下 公開姓名或樣貌
有無討論到?
究竟你個人要幾撚低質先可以咩都諗到去為上床到
其實班人係咪主要係唔抵得15萬葡萄心態
1. 若果女方喺進行性工作前先得到伴侶同意,女方合唔合乎道德?
2. 就算女方唔合乎道德,違反道德並唔代表要得到被殺害呢個咁嚴苛既懲罰
3. 因女方不忠而引起社會對女方大肆抨擊,甚至認為被殺害為認得既懲罰,正正係文中提及既仇女現象。女方違反父權社會規範下對女性既期許,挑戰父權結構,從而驅使大量對女方既怨恨於社會(尤其是社交媒體)湧現。

如果受害人係干犯一啲同性別無關既「罪行」,你覺得仲會唔會有咁大量既迴響同仇恨言論出現?
女性又唔係得一個人
如果你成個人生得上床先有意義
咁你個人都幾可悲
一見短袖子,立刻想到白臂膊,符合曬魯迅筆下既中國人
巴打幾中
首先不如你講下咩係Feminism先
有咩唔啱咪講囉 反駁囉
唔洗收收埋埋叫人自己google嘅
中撚到
預祝支爆不如不如照下塊鏡問下自己
有幾多女人見到你個look會因為你講埋d咩廢話而想同你上床
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞