好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
人類黎計 應該無幾多成人口對你d 父權narrative有興趣
女權手足唔係好鍾意擺金鐘仔張相上黎咩
我覺得外觀黎計 金鐘仔應該無班好青年咁毒
好似得你咁講
唉,佢地痴埋落serrini呢啲女權L到,預左
話緊你九唔搭八
成個topic完全都唔關溝女事
你就屈人講咁多係為溝女
其實好多兒登仔都唔知「笑貧不笑娼」呢句說話既真正意思,而家同大家科普一下
https://lih.kg/3062077
殺人當然不對
做雞都不該死
只是條女無帶眼識人,令自己身處險境,就可能有如此結果
防人之心不可無
關咩事
唔係喎 瑜伽雞個post好多女權手足無拉拉話咩毒撚溝唔到女喎 又笑咩金鐘仔 好青年個樣咁柒好難唔一齊恥笑埋
佢特登唔講,你睇吓佢第一段講乜

這兒牽涉至少以下幾個問題:
一、事實上是否有足夠證據證明她是性工作者
二、性工作本身是否有問題?
三、就算退一萬步,性工作有問題,是否代表性工作者該被殘殺?
我認為要解答以上幾個問題,才能解釋網民的怨恨是否合理,但我更關心的,不只是他們對上述三個問題的回應是否有理,而是第四個問題:
好文

可惜呢度係連登
有啲題目部分會員唔會用理智分析
班仇女柒頭縮曬去屎坑 淨係敢spin以為洗到白
會睇同認同嘅人就係本身同立場嘅人
班癲嘅人睇完篇文都唔會轉軚,因為係癲嘅
已經唔係有冇理智 係有冇足夠智商嘅問題
好青年毒撚似係因為自己生得柒而妒忌有性吸引力嘅男人佔盡父權優勢 算唔算仇富心理
篇嘢邊忽女權

咩呀就係話人係名碼實價雞
好揀唔揀你揀茶毒室最靚仔嗰個篇文嚟講
你係咪唔知白水條女係Lilian https://youtu.be/-Yuk8q0swm4
咩好難唔一齊恥笑
你咁九唔搭八我都冇恥笑你啦
你有咩意見咪好好地講囉
社會上優待某一群人,就會令到個一群人變得黑人憎。

首先我覺得呢一單案,好明顯係殺人嗰個錯㗎啦。但大路啲咁睇,如果話個女人比人鬧完全係因為性別,咁女性喺社會上得到嘅隱藏利益(例如:出街男人比大部分錢,紳士風度),都只係因為佢係女人,而呢啲利益夾雜住喺父權同女權之間,仲要係選擇性咁對自己有利就揀邊一邊,咁就一定吸仇恨啦。如果女性可以拒絕呢啲福利,男性又唔好比呢啲利益(有啲男人會一路屌但又一路比),真正一齊追求女權主義嘅核心思想,我相信可以改善到呢個「仇女」狀況,因為個重點並不是「仇女」,係對社會嘅風氣不滿,女性只係容器。
驚西
個個口才勁到乜咁
啲仇女塔利班夠薑就phone in,實被佢地串到一棟都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞