好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
現實咪就係縮係屋企既毒撚

好懷疑連街都唔知夠唔夠膽出
你藍絲黎? 似想光復女權多過香港
公道咁講,
反女權撚有時剩係睇到女人係某啲地方得益既地方
女權有時已經當父權體制係不證自明同一個普遍性真理,任何女性對男性既壓迫一概否認,只認為係父權紅利
所以我只係針對偽女權,只可惜偽女權真係有好多,試過fb鬧偽女權,真係有班女人反問我,話明係女權,點解你哋男人嘅福利要我哋女人幫手爭取?

都唔明件事有咩好爭論
啲人真係咁缺花生咩
白水錯咗焦點
今次厭女根本原因
係一部分人憎恨女性用天性本錢輕易無風險咁賺盡所有錢
賣相/比人包 一瞬間賺到好多人年薪甚至一生嘅錢
而且係唔使點付出定無乜風險

所以當佢哋出事嗰陣就會有相當一部份人覺得開心
甚至覺得正義

或者Aqua無做過性作者
但係佢外型令人聯想起上面嗰種人

而且哩種思想無關性別
如果富二代如蔡家贊之流
或者某地產商搞唔到破產
連登一樣開香檳慶祝
可惜連登喺現實世界只係小眾
係你自己9 up 定有文獻?女權主義有分好多門派 進步女性主義,後現代女性主義 等 你究竟指邊一個門派?
再者推動性別平等係女權主義其中一個重點 男性亦都係父權主義下的受害者
https://youtu.be/J97Bv3G_A5I
其實邊有咁複雜 比著係一個男性做鴨仔被殺 一樣會盡情恥笑 一句到尾連燈仔唔抵得人賺Easy money 人有佢無 愛否定他人既自卑心作怪
呢篇文只係講到好表層嗰浸,
呢個世界好多人出賣肉體,但點解啲人唔會罵AV女優而係罵電子雞。
簡單而言,就係覺得電子雞嘅質素同付出同佢收入不成正比,
呢種情況令佢哋勾起自己正正係處於一個不公平嘅社會,
好多人並非靠實力,而係靠家底、拋棄人格獲取利益,而活在食物鏈底層嘅人負責供養或襯供出呢啲人,故無私仇亦會對佢哋恨之入骨。
死者即使無賺佢哋一蚊,佢哋亦會覺得死者係剝削者,呃其他人錢,係有罪,尤其當呢個世界有好多免費AV睇,收咁貴就係大奸大惡。
如果死者唔係畀人爆15萬包一個月,而係400蚊一Q,一定會有好多人覺得佢好偉大、為佢嘅死而可惜。
現實你見到某個人話好同情好慘
可能佢上網就係打呢d野既人
唔洗負責呀麻
佢會娶一隻雞做老婆 娶完照舊每日出去賣淫
或者第時生個女 好支持個女去做雞

咁我會開始認同接受佢講既野

你講嗰班抵屌㗎。
另外,你覺得男人權利唔關女權事?
True 啲人係睇唔慣做雞又要黎貞節牌坊
網上做雞出賣身體根本就應該要批鬥
https://lih.kg/3059799

on9 post
#142 即刻有
無睇佢段片 放哂條link 上lihkg 賺view數
有睇過既人可以講下佢有無討論厭男
無謂先入為主 對事不對人
見到咁多人屌你我就放心
批判思考都係同女上床?好可憐
其實你有幾恨同女上床?
似係恐嚇多過哲學分析
你睇住黎!實會到你!
第一時間諗起可悲兩個字
咁其實唔係覺得正義

只係心理唔平衡,見到人仆街就開心?

去叫雞嗰陣就會出街
如果女權可以爭取到 有一日ig雞可以將自己份cv放上linkedin 同其他工種平等待遇 我會支持女權同埋站在前線反對父權
中撚哂point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞