好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
咪話你用錯咗「笑貧不笑娼」囉,仲夠膽死重複一次錯處
個risk咪就係接私客有可能會變白切雞 做電子雞就乖乖地做電子雞啦 學人接客
仲喺度自我感覺良好,你都真係好嘢啦
果然無改錯名呀死老嘢
所以咪話學佢哋
邊個啊
數出嚟睇吓
駁唔到
樓豬
妳有資格講呢啲咩?

妳發表hate speech
歧視男性
加深刻板印象
幫手製造兩性矛盾

妳啲罪證呀:
又殺人..男人真係殺人犯嚟..
https://lih.kg/3059540
聲明返先 我一直好尊重雞 因為雞係推動反父權 顛覆現有制度嘅先驅者 所以我話死者係雞其實係因為我景仰佢
又可以上綱上線玩埋黃圈黃絲黃藝人
佢點會識西蒙波娃邊個打邊個真係講就變左哲學家/歷史人物探討
無得打泥漿摔角架嘛
呢個真係笑咗
佢哋寫呢啲難易度係話畀人知入面會唔會有一啲好艱辛嘅專業詞彙或者係會提及好多唔同哲學思想嘅概念,需要有一定程度嘅哲學知識基礎先睇得明啊

佢呢篇一星咪就係畀大眾睇,無哲學知識嘅背景都一樣睇得明成篇文
錯咪認,用錯咗都影響唔到我論點
我係講緊推崇就應該社會地位高,而唔會社會地位低,你要駁就駁啦,駁唔到喺度玩捉錯處,小學雞咩
由頭到尾你連我個論點係乜都未睇得明
依家係你討論為咗自我感覺良好咋
我睇咗一陣都唔明點解仲要覆佢
學人咪姐係你話埋自己囉好柒
求其碌上去都搵到幾個喇

仲有好多未計喂 覆下人未?
我真係好少聽 你話啲人日日講 咁你應該好易搵到好多證據呀 不彷拎出嚟

https://www.cup.com.hk/2019/06/18/crimes-against-humanity/

反人類即係危害人類罪

據「羅馬規約」第七條「危害人類罪」,干犯此罪的定義為「在廣泛或有系統地針對任何平民人口進行的攻擊中…… 實施的下列任何一種行為」:

謀殺;
滅絕;
奴役;
驅逐出境或強行遷移人口;
違反國際法基本規則,監禁或以其他方式嚴重剝奪人身自由;
酷刑;
強奸、性奴役、強迫賣淫、強迫懷孕、強迫絕育或嚴重程度相當的任何其他形式的性暴力;
基於政治、種族、民族、族裔、文化、宗教、性別(指男女兩性),或根據公認為國際法不容的其他理由,對任何可以識別的團體或集體進行迫害,而且與第 1 至 11 項任何一種提及的行為或任何一種本法院管轄權內的犯罪結合發生;
強迫人員失蹤;
種族隔離罪;
故意造成重大痛苦,或對人體或身心健康造成嚴重傷害的其他性質相同的不人道行為。
死者係一隻想顛覆父權嘅雞 係偉大嘅革命家 邊個再話佢唔係雞即係睇唔起佢嘅革命事業
係我傻,仲想喺連登理性討論
明顯文都無睇過,見到哲學呢啲key word就打篇廢文出黎獻世
呢個post好似係你開嘅?

郁啲就殺人 同男人相處真係要小心啲
https://lih.kg/2984911
就咁望一望618
想問關篇文咩事
佢抽咗文入面咩論點回應
佢係回緊啲人唔係篇文喎

其實你自己有冇睇到篇文
係咪雞都未有證據顯示係真事啦⋯⋯
你咪又係人講你講
btw 你好似assume 左做雞/ptgf係唔啱的
咁618唔計囉
#49點睇
點解有人仇女其實同點解有女拳仇男一樣
女拳將整個仇恨對象擴大到男性整體,就係用"係逼害女性既父權社會入面,只要你係男人你就會得益,你唔出聲反對父權,你就係沉默既得益者,同樣有罪"
仇女其實只係將呢個concept入面男性同女性轉調
都係喺啲仇女撚度學返嚟 一個女人貪錢就全部女人都貪錢都係雞嘛 咁一個男人殺人就同樣應該全部男人都係殺人犯啦 都係用同一個邏輯

性別歧視嘅人咪試下俾人性別歧視嘅滋味

以其人之道 還治其人之身姐

唔可以自己撩陰插眼就得 人哋學你就叫人講武德㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞