好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
我反而覺得你可能要重睇
社會大眾關注緊既係,
點解有部分連登仔覺得著少布、Po性感相就係雞
然後得出,做雞=比人殘殺都無問題

呢個結論,同穆斯林覺得應該用石頭掟死失貞少女,無乜分別

係作者所解釋既仇女現象

到底個女仔係唔係雞呢,唔係作者想討論既重點,因為都無法得知真相,目前已知既係,連登有一批覺得「做雞= 抵死」既人,所以就此現象討論,即為作者想討論的「第4個問題」。
ching今年中幾🙇🙇🙇想跟你學嘢
連登、Facebook都有唔少呢種論調,咁都叫打稻草人?
有冇link?
你話油麻地佐敦啲一樓一死真係肯定唔會咁
係呢啲露波online 雞接客再搵港男埋單先係
佢哋憎恨嘅係港女攞盡著數利益嘅行動
用自己女性嘅身體利用男性性需要獲取金錢同利益究竟係挑戰緊父親定係依附緊父權?
清你勁幽默
父權社會嘅受害者唔係淨係講錢銀名利上嘅瓜葛架同埋男性都會係父權社會嘅壓抑者
例如free the nipple 咁女權爭取唔帶bra依樣野,身體自主,同一時間男人比人感覺覺得一班麻甩佬去游水一定要打赤膊,唔照做就死乸型,咁可能真係有時覺得自己太肥太瘦想遮住呀嘛
仲有好多好多例子,唔係淨係關女人事架,關成個社會每一個人事架,唔係淨係比錢唔比錢嘅問題
預早支爆
喂 知唔知幾時爆呀 講左十幾年喇 爆未姐
中啊
//另外,或許有人會說,這樣說來,好像只有女性受害,男性只能是加害者。其實不然,在父權體制下,男性也可以因不符合父權社會期望而受害。所以在這體制,人人也有機會受壓迫//
厭女係垃圾好toxic我認同
但係係咪個個講到咁多撚樣講同支持我就有啲保留囉
宜家個情況係我見到人屌厭女仲多過有人發表厭女
何況講呢啲言論嘅啲ac係咩人咩心態邊個知
我覺得唔係仇女,係仇自己食唔到啫

其實我都唔知呢個話題有乜好嘈,製造兩個對立面等班傻仔鬧來鬧去,浪費佢哋時間啫
Google有
咁係嗰班女人誤會咗
其實我見有啲平權KOL都會教育下啲女仔
可惜有啲人始終係貪心
又係你條仇男西
蹭熱度
暫時淨係見到你一個咁講
其實都真
所以我懷疑班仇女撚個社交圈子係咪真係細到,一般人嘅交友圈子同佢哋完全唔會有任何交雜

就連藍屍都會有遠房親戚/朋友個朋友屋企係既得利益者咁嘅scenario啦,但真係好少可話有人會識埋啲會講嗰挺連登仔嘅言論嘅仇女撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞