好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
成日覺得父權解讀係先射箭後畫靶
1。例如女人可以靠身體r著數
2。女人交往上更有say去demand男方負責同比錢
3。市面避孕藥都係女用多。

呢啲都可以歸因做父權總之假定父權係一定岩,然後所有野都用父權logic去解釋,咁又可以用黎強化父權論述
唔太認同,雖然連登事事都好偏激,但你所講IG嘅形象已經係連登仇女嘅證據。
首先佢哋已經係成日食tea,露胸,show袋車=雞
冇話咩扣唔扣落接客,只係有咗依張圖佢哋更堅信自己嘅判斷
年終大把女public 咗IG跟住啲post全部都係去旅行唔使番工咁,然後再加啲泳衣照就會被評斷為雞
我相信正常人睇到最多只會覺得佢好似好有錢同時鍾意曬命,最多會諗係咪富二代,唔會聯繫到雞唔雞依樣嘢
你好醒
如果妳喺正式嘅辯論場地
例如法庭或者立法會
咁樣講嘢
咁其他人就會
引用Martin Lee嗰句:
「咁都得」

然後啲人唔會理妳

同時反映咗
呢度繼續撐妳嘅人
其實有料極有限
我會話「性為男性享樂」既規範係大程度屬於社會建構。父權社會結構下,男性被鼓勵發洩性欲,女性若對性慾及性需要有公開既宣稱或追求,就會被視為污糟、唔貞潔。由此衍生出更多女性對自身嘅性慾作抑壓,及更被鼓勵從事取悦男性既工種,從而reinforce整個父權結構。
咁你拑左入去睇內文未呀
睇左標題當睇完
睇得太多content farm?
合理
研究條女有無做過雞同僧恨女性係無大關係
你份人咸濕都可能會

好青年荼毒室的嘔心在於左膠式幻想/創作一堆議題去傾,但其實講的野係不存在的
屌成件事錯撚晒,根本唔撚關雞唔雞,父唔父權,厭唔厭女事。一睇條女ig就知佢冇觀眾緣,喺冇好感嘅程況下,又咁受矚目,係好自然產生厭惡感。

第一條女P圖P過火。落重filter,遮遮掩掩,張張相都三七面,揾張正面相就P到女神咁嘅樣,睇番佢拍嗰條YouTube片跟本認唔出係佢。
第二條女啲圖毫無意義。張張相啲動作發姣發櫈,又暴露,又冇內涵,比人感覺似做雞都唔奇。
第三唔尊重自己行業。叫得自己做瑜伽導師,就唔該好好教瑜伽,拍啲片不知所謂,幾個鹹濕仔望住佢做埋晒啲show身材動作,wewa 鬼叫,完全做唔到瑜珈嗰種修心精神,仲侮辱埋瑜珈。

本來佢啲野聽完就算,先唔好理佢雞唔雞,但日日都見到佢出現喺連登同新聞,就算佢係聖人我都厭
呢幾日有睇post就知係like多
係個post入面其實都有唔少人學你咁講啦
但好快有人話佢本身住公屋
依家好似唔洗做可以環遊世界
係講緊要洗成幾十萬去旅行?

仲要tg好多對話流出黎話係佢既客
呢d係佢死之前就流出左

除非你話全部都係假消息啦
明明講做雞抵死就係啲偽善高地撚自己講出嚟屈啲討論條女係唔係雞嘅人無人性
ching有d仇女
瑜伽雞用身體解放黎宣洩對父權壓迫嘅不滿我地應該尊重
左膠得依招 講出來無癮
你望吓個post幾多正皮
其實仇女真係少數
或者大家無跟開,我簡單講下

其實部分會員係講緊女死者影相的姿勢似sex141班鳳姐
再加上死者跟人開房,一些流出對話
所以傾的係死者是否曾接客

話連燈好多人講做雞抵死同厭女係波仔同好青年荼毒室 堆左膠屈人
講得通,而且幾合乎常識不過而家婚前性行為呢啲幾乎無人會譴責既情況下,女性係交往中既優勢依然好明顯(比以前更大)。起碼兩者都同時存在(男壓迫女,女壓迫男
正呀呢啲post可以一次過block晒班傻鳩
淨係講3,男用避孕藥淨係臨床測試出咗啲女用藥嘅common副作用(頭暈作嘔呢啲),已經話要剎停砍掉重練又盛,咁梗係一路都冇男用藥

唔係話要魚蛋論齊齊捱副作用,但以我所知全部女權撚流派都有探討過,歷史以嚟藥物測試都係default成年男性ok做標準呀、女性病人向醫生反映病徵更大機會被質疑係心理作用等,醫學界systematically忽視女性醫療需要、矮化女性對自己身體狀況perception嘅現象
第一個講可能係條波仔 因為屍體做唔到佢SP就話人抵死cls
荼毒室出完篇文咪又轉下風向先囉
你唔拎早兩日啲post黎講?
無用
跟住佢地一樣會照樣話連登大部分人係仇女

唔製造一個比自己強大敵人
又點樣熱血地批鬥佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞