好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
大佬,女權主義自己都狗咬狗骨咁,洗鬼父權主義出手咩,定係佢哋全部都係父權主義嚟
台灣一早有啦 母豬教
人地洗撚逃咩
個個都係好辯之徒 最驚無人回應挑機咋
你條OU仔
可憐到要話我可憐

Btw
各位駁都浪費時間
因為成大堆負評等緊你
其實我覺得佢哋唔仇恨
佢哋只係仇恨自己入唔到行冇份賺呢啲佢哋眼中嘅easy money(which is not true)
中point
睇完佢嗰篇文 覺得作者好讀死書但講唔中
睇呢啲嘢 應該先多啲用返對眼
觀察返周圍人生百態先會準

除咗你講賺錢太輕易
仲有另一樣係佢成個ig係典型
營造高檔生活嗰種呃like kol
做個運動 影相都一定打golf
同啲閨蜜食tea影相可能喺rosewood
支水唔係fiji water都唔影
跟住打句唔關事嘅caption
其實只係想曬吓呢樣嗰樣
所以令人覺得虛偽

呢樣再扣埋去,佢原來接客賺錢?
咁就係最後trigger,招致別人嘅憎恨

社會嘅憎恨係點嚟?
係因為人感覺到虛偽、不公
而今次個事主令一大班人有晒呢堆感覺
所以佢就俾人鬧同笑 憎佢嘅人無分男女

其實亦同仇女都無關
事主換成係直男或者gay
一樣會有一大班人憎

利伸:冇話應該blame the victim
只係講憎恨係點樣嚟

跳樓死啦戇鳩仔
做人做到你咁撚柒真係可憐

跳樓死啦戇鳩仔
其實佢有無睇清d人留言講咩
佢講既只係一小群人
其他大部分人講既野俾佢無視左

跳樓死啦戇鳩仔
唔夠你啲垃圾po收嘅負評多 有病睇醫生啦,仲ff自己何詩蓓咁嘅樣 發神經
呢個公道
佢係15萬一個月,一星期兩Q,即係一個月8、9次左右,除返一Q萬蚊以上,咁咪係收得貴嘅問題囉。
台仔意見就算鳩數啦
個跟騷法上路即刻揭咗成班跟蹤狂出嚟
啲台狗講緊谷精上腦到成日偷睇女客戶個人資料嚟dm人、跟去人屋企,講緊銀行、差館都係咁,就連dcard都試過
其實連登仔做緊一個大型嘅社會實驗

假設一:全部女人都係雞
假設二:全個連登都係毒撚
假設三:想知再講
因為網上兇狠又戇鳩既人真實都係邊緣人

妳有資格講呢啲?

妳自己發表仇男言論
其身不正
加深對男性嘅刻板印象
本身就歧視男性

畀大家睇吓妳嘅惡行:
覺唔覺矮仔着timberland真係好柒
https://lih.kg/638822
因為佢係仇男,點都係屌男人,根本唔係女權,只係另一邊嘅極端
既然女權主義係冇一個統一啲解釋 咁點解每一次都屌人女權?究竟係因為違反父權主義下男性優先的概念定點?
厭女是一種社會體制。在女性從屬於男性的父權社會之中,女性總被期望要成為一個「合格」的女性,例如應該要友善、有愛、溫柔、服從,要保持貞潔,而之所以會出現厭女情況,就是因為有女性做出不符合這父權社會期許的舉動,如性開放、賣淫、不受控等,挑戰了它既有的秩序和運作

咁係咪姐係支持做雞,透過討好同取悅男性去賺錢,呢種物化自己嘅行為就係平反緊厭女嘅呢個社會體制?

如果我比得起錢,分分鐘我有老婆仔女都唔介意,咁仲係咪做雞無傷害到人?

利申: 單純想搞清楚,如果我厭惡人做雞,代唔代表我就係父權體制嘅守護者?
哇屌 依d咪父權制度下嘅sexist
同意...
平時有聽下佢地d片
聽過佢地好幾次都標籤左連登仔係一群冷血仇女反環保既人

我試過一次搵番佢地片入面講個個post
發現得頭一兩個勁多負評既comment係佢地所指既冷血comment
下面勁多都係講緊相反意見
又開上帝視覺?
今次討論淨係屌鳩依啲一句ban埋嚟就屌連登仔嘅人都已經唔撚洗討論其他野

係連登屌連登仔嘅user就快多過感情台叫春嘅user
大大聲話只睇流出仲抵屌
講到人做電子雞幾唔道德但其實只係想免費睇相

唔該做人貫徹始終啲,厭女呢就真係避免女人(至少你哋口中啲仇男西喺呢方面就做得好好多喇
唔好喺度set埋啲騎呢女人資格然後妄想有女人會跟隨
個次單新聞好似係唔知邊個普通市民死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞