好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
不過睇佢哋咁鄙視每一隻電子雞,我唔會覺得佢哋對啲相有咁特定嘅渴求喇,畢竟對佢哋眼中都只係「咪又係雞」、冇得睇咪睇返平日啲av
至少我借人大學ac搵paper真係因為我想睇嗰篇paper、你求其執份蘋果日報係唔會滿足到我需要㗎嘛
on9知唔知咩叫打稻草人
你而家搵唔到一個連登仔話人做雞所以抵死先話人打稻草人啦傻鳩
屌, 中啦
呢篇更精準.

係香港呢個社會, 生存都咁撚難。
打工仔俾工作每日揸住條頸過日子, 餐搵餐食餐餐清.. 到迫車有閒睇下ig時, 見到d 女high tee, 吃喝玩樂… 心理唔平衡就係咁樣得番黎
如果真心想對抗女權,批鬥依班唔爭氣嘅男人好過啦
咁d評論正評多定係負評多?

拎d負評多嘅例子黎代表全部連登仔
其他唔講,佢真係beta male黎
自由市場就係咁
因為覺得唔值而屌個理由根本站不住腳
穢言謬誤(英語:Abusive fallacy)屬於訴諸人身謬誤,是人身攻擊的一種形式,是指不提出理據反駁主張,而直接以辱罵、歧視性的言語對提出主張的人做人身攻擊、...當這些東西被做人身攻擊的手段來否定對方的論點時,才構成謬誤。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%A9%A2%E8%A8%80%E8%AC%AC%E8%AA%A4
咁嗰d評論like多定係dislike多?

點解dislike多嘅個別comment會=連登主流意見
班友為咗維持個勿認真形象
刻意咁去唱反調根本已經認真曬
俾人屌先嚟叫返人勿認真托咩
有興趣咪睇下囉
捉唔捉,有冇犯法就警察嘅事啦但的確係咁多次都無人理過

講真呢個時代有邊個冇睇過翻版,冇用過A貨
唔好咁高高在上好喎
點解咁講
唔好意思呀
我睇咗依串留言十幾次
都唔係好明點解你會影呢張相上嚟

謝指教
咁你搵到幾多個account講呢啲?
連登幾多用戶?
比例幾多?
佢哋講呢啲說話
其他大部份會員係正評定負評

你冇統計過
然後即刻用「連登仔」嚟概括
又真係
缺乏證據喎
有必要。

破窗理論你讀過未?
當呢種論調係小眾而冇人走出嚟正視聽,呢啲論調同思路會喺網路甚至社會上面傳播,到時可能就會出現你講嘅道德淪亡,無哂人性嘅情景。

而家諗埋一邊嘅,唔該你打完個J 聖人模式嗰陣諗下你啱唔啱。
自由市場唔代表唔可以屌,啲樓價高都係自由市場,夠大把人屌。
應該純show off 不過又真係ok
施主少癲,佢哋主章自己係同一樣嘅嘢,都自稱係女權。就翻你個例子,中,香,台會稱自己係華人,但香港同台灣唔會自稱中國人㗎嘛(除咗藍絲)。

女權=華人
女權分支=中,香,台

邏輯搞唔清,唔知點講落去喎老友。
邊度fallacy
你話佢特登唔講已經證實咗你弱智啦
不過唔緊要
淨係識貼啲wiki垃圾 更加顯示到你真係弱智
點及你突然問人誰無過咁臭蟲論咁高高在上啊

講到人無本生利咁,俾人偷相流出仲要俾你呢類人踩住嚟睇已經係個風險啦
你咁樣性格輸硬啦

畀人拋一拋
自己主動拎嘢畀人睇
一直都好討厭依班人
有佢地就好難討論落去
任何事件一發生就一定係直指極端
講野抽水有咁搶口得咁搶口 愈串就愈得人和應 好似好抵死搞笑咁
想認真討論下個時就帶你入泥漿摔角
你咪試下同人講你唔係翻版windows唔用囉
咁以此為榮 非流出不睇咁正氣
香港土地同房屋供應唔見得真係自由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞