好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
佢地匿名上連登鳩up就叻
你叫佢地去人地page講
不了 一陣比老豆老母同女同事見到自己咁變態點算
我準備告鳩荼毒室 信我 我唔會令香港公義敗係呢個post度
重點都唔係買/唔買
如果只係因為供求 我見到唔值就唔買 但咁唔代表佢個訂價冇問題喎

點解唔係兩邊都屌呢? 買嘅柒 賣嘅仆街
如果好似你咁講
買完健身教練堂條友hea教都唔應該屌個教練 應該屌個客傻仔 咁貴都俾錢

合理咩

再者成功失敗當然唔係佢定義 但關佢亂咁屌人失敗唔成功咩事

如果係咁白水唔使出文講啦
做唔做雞/抵唔抵死唔係連登仔定義嘅
就算佢係串唔買嗰啲失敗都係唔正常啦
你賣嘢,路過啲人話你賣得貴唔值 你會屌人窮閪社會垃圾咁啊?

從頭到尾我只係同人討論可能有另一種原因 唔係你講乜
唔屌得? 定係可以無視?
如果可以無視咁其實厭女班人都可以無視
你講到好似響現場睇住件事點發生咁
呢單野其實考的係香港人的質素
評頭品足研究人是否係雞當然不恰當

但部分香港人為左對付所謂不恰當言論
1 默許好青年荼毒室 ,波仔等人造偽證抹黑
2支持立法實名制

其實呢種表現已經同中國人接近
可以嘅,不過多數推每一步出嚟都係基於已有數據揀最大可能性
我成日反港女俾班on9追住咬
一話中日韓台東南亞>香港
但一定俾4 5個追住咬

但唔代表任何是非黑白都不分
咁人同動物就變成冇分別
同埋要去啲咁既國度可以去支那
但依度係香港

雖然我覺得班友冇腦冇血性同動物真係差唔多
你就真係池中物
人地天上飛龍諗野
你識條識咩
連實遲下實名制就精彩
叻啦 咁你都咪上嚟蹭
番去慢慢讀書同研究
人唔係應該有自由去討厭一樣野+發表佢地既意見咩,成件事最惡毒既應該係偽善者雙面人
望下上面班兒登仔老羞成怒的樣子
冇著數/冇優勢: 女權平等
有著數:拎盡/男人俾啲紳士風度
你話香港女人點會輸丫
即係男人個價值只在幾多女人見到而上床
連登仔個思維只得咁多?
唔知你點理解我嘅說話

仇女只係結果
但原因唔係父權

我無話男性唔得 不過今次事件主角俾女性

我只係指出仇女嘅根本原因係一部份人憎恨女性用天賦本錢無風險賺錢
而哩班人同樣憎恨任何人用天賦本錢無風險賺錢
包括富二代 鴨 同地產商之類

同父權無關

我始終唔認為針對Aqua嘅惡毒言論係同父權有關
港女嗰啲叫女權自助餐,攞鳩你着數,又話做愛留返結婚❤️
又唔會嘅,反而由佢哋講會正式d討論

即係我有唔同睇法你會唔會覺得我批鬥佢:

三、就算退一萬步,性工作有問題,是否代表性工作者該被殘殺?

我覺得應該咁樣先至係連登仔嘅意思:
三、就算退一萬步,有伴侶/情侶關係的性工作者,在維持該關係下繼續從事性工作是否代表他該被殘殺?
最靚仔
我投Alex一票
真係唔識
我諗到嘅係公共衛生問題,濫交容易傳播性病,但係呢個唔係道德問題,應該做嘅係戴condom同固定性伴侶
一夫一妻係為咗平等,第一係如果得男人可以娶多個女人唔得係唔公平,第二係妻妾成群往往係有錢佬顯示家世自己嘅社會地位
但係呢啲都係相對於一夫多妻而言嘅,假如一夫多妻、一妻多夫都係可以容許,咁似乎亦都無頭先講嘅道德問題
佢打字都1999 由得佢癲啦
荼毒室正式玩完!
post荼毒室啲文上嚟真係搞到好尷尬
人哋比足論點論證
你唔同意都無問題
咪比返論點論證去駁人哋囉
但上面某班人就喺道人身攻擊/數人頭

反對嘅試吓捉住啲point去反駁
咁所以係關上床咩事
公道d,條女未遇到啱既人未唔做,如果條女話唔肯同你做,就識趣分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞