好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
係呀 好似連登最常批鬥嘅護士社工咁
可能我誤會咗
比個OU仔
叫個公開試winner
去quit連登

以為係講緊佢自己,所以好奇想了解吓
咁問人哋之前自報自己嘅資料好似比較有禮貌
即係問人人工之前會先講自己搵幾多
真 博比人cancel
對我黎講唔太有說服力,不過首先想問既係: 你覺得性係俾男性享樂呢件事,係由生理決定定係社會決定?
因為社會係同時存在兩個現在,但唔知邊個先係因邊個係果
1: 女性相對男性係交配上有優勢,即同樣條件下,女人可以好易搵人扑野
2: 濫交既女人較會被譴責

假如你係認同父權分析,就會覺得其實係父權制度下男性係先於政治經濟對女性進行壓迫同主宰,所以先可以用埋金錢力量奴役到女性,而女性係較難去用金錢奴役女性,所先性交易先會係男比錢女。

但我覺得咁樣解釋係完全唔充分,因為假如男同女都對性有要求,其實就算無左經濟同權力主宰,性行為都會好自然咁發生,進而唔會有咁唔平衡既性交易。

對我黎講,男性天生更大既原始慾望先係最合理解釋
其實佢話自己真係覺得睇流出係懲罰緊班電子雞都叫符合返佢平日人設多啲
而家懶係唔在乎咁唔嗲唔吊,睇到我都尷尬唔想再講佢
你講得真係好啱
我好認同你嘅講法
首先我唔認同性工作者係要死 我都唔認為賣相係有大問題
而你講嘅嘢一部分啦,我想補充少少
我覺得有人屌賣相唔完全係因為衝擊到父權制度
而係覺得 你賣呢啲相值呢個價咩?
AV女優反而應該有唔少人覺得佢哋值得更多 佢哋真係辛苦
點解香港賣相嗰班會俾人屌? 單純因為佢哋性開放?
單純因為香港人唔抵得見到人搵錢多?

相信有睇過香港班女賣相嘅流出都知啲相咩料
同一批相賣幾百 同睇ig差唔多嘅 不如用啲錢睇演唱會仲爽啦
屌佢哋會唔會因為覺得佢哋呃錢啊?
仲要有某知名賣相女士話 賣到相係佢本事佢上進 努力
跟住踩香港男士失敗之類
借問聲合理咩?
我覺得同屌啲人賣NFT差唔多 低質素嘢唔值呢個價咪有人屌囉
而你賣完相發財唔立品覺得自己有料賣相就踩其他人唔上進都係問題
或者咁講

佢哋知唔知

有班好活躍喺連登嘅用戶正正就係佢哋最討厭嘅對象

唔止係呢單嘢

之前濕疹女 批鬥黃店 追擊YouTuber 例如小麻

你有留意嘅話 其實好大部份嘅名都係重複

我建議直接佢地拖

雖然老鳳真係好撚煩

但佢個list都真係睇到邊啲人先係始作俑者
我都睇咗串留言幾次 依然對依張圖一頭霧水
厭男咪一樣有 男性要被期望成為合格先生 要養家要比家用要負責洗費
做唔到就係廢柴 唔配結婚 唔配做男人
心理唔平衡麻煩睇下心理醫生,你呢啲諗法咪即係憎人富貴厭人貧囉。

咁樣推出去,係咪要憎哂外國自由地區嘅人、所有有錢人、富二三四代、靚仔靚女、醒目仔、IQ 高過自己嘅...

因為上面嗰班同靚女一樣,都有潛力利用好多人冇嘅優勢更易成功,再喺社交媒體哂命,而你只係隻社畜。

用呢個思路諗,即係佢地又抵死?我有冇講錯呀?
讀哲學唔係為咗呃蝦條

可以單純為咗分出是非
嗯…

好呀
終於有個正常人
你真係好撚柒 唔撚關你事嘅都po張垃圾dse成績表出嚟搞笑
無話佢無本生利喎又屈佢有風險所以定價高係有道理,但唔代表消費者要接受

佢哋成本低好多都係真,寫真av 女星要出樣,本身個人質素已經較高,影相構圖都爭好遠,但最後出嚟個價格都係經濟好多,作為有唔同選擇給消費者的確係吸引好多

如果佢哋有能力嘅一樣可以搵大公司出寫真,價錢合理我都會買
利申有買娜姐當年寫真
點定義華人先?海外華裔又叫唔叫華人? 照咁講身份認同冇一個共識,咁點解要執着去classify 自己?

再者女性主義咁難define 你又如何有邏輯地批判?
你唔准笑佢啊
佢通識有5架!
柒開無計
大家笑吓咪算
女漢子又出嚟加分 你女人典範啊嘛,知啦 要喺連登攞優越感嘅人,現實上一定好撚kam
所謂父權制度下得益者應該係班成功男人 反對班友似係葡萄人既loser
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞