好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
繼續荼毒青年仇女班人價值觀真係好撚顛
你真係白撚痴到一個點
去怪責討論社會風氣嘅人
而唔係怪責生事嘅人

上面正正經經討論緊
你就無拿拿bring up呢個完成無上文下理嘅point

係咪以後都唔應該討論任何社會風氣嘅問題?
學返你咁講
使唔使學支那咁河蟹再蔽屏討論社會黑暗面嘅留言?
最大既監察者唔係政府 係自己
嘩 你咁張揚地blame the victim得唔得㗎
咁ching你唔好留言啦,如果咁啱李家超睇到你呢個留言比到靈感佢咁咪大獲,你知依家咩野都可以發大嚟搞,到時係你呢個留言起咗風向,大家搵你算帳。
唔通你用條撚去諗野我會話你係雞蟲咩
真,我都唔明點解有咁大反應。
同單身女仔去印度差唔多姐

如果你知個Ex定現男友有問題仲見佢,會唔會係自己On9?

如果係唔知有問題。咁咪識錯人既問題

其實好小事,勁多人洗版演變到
回應連登文都戇鳩
連登一向係人性黑暗面嚟
唔講like:dislike ratio,的確有好多po話條女抵死
自咩由市場啊
你有自由市場不如取消最低工資啊笨
冷靜d 先, 我只係補充緊引用左果篇野既論點, 同埋, 我唔係支持呢個思想同現象, 但我真心覺得白水真係錯焦點。

關於你所講- 咁樣推出去,係咪要憎哂外國自由地區嘅人、所有有錢人、富二三四代、靚仔靚女、醒目仔、IQ 高過自己嘅...

我諗都仲要睇佢地係社交媒體所呈現既生活, 如果佢地係利用自身優勢,帶到正向出黎eg 動保, 環保,講野有啟發既,應該未必得到毒舌既~

利申番呀, 瑜伽女,係好慘。
呢個認同你
咁佢所指嘅「連登仔」都係講緊嗰堆害群之馬姐
你唔係嘅咪唔係
就係要改變連登風氣社會風氣先需要有呢啲文章嘅岀現去令人反思
連登仔好適合做耶撚
我唔撚信佢哋唔睇 av 打j
有一堆賣身嘅人根本就淨係諗住take advantage of父權嘅體制
百鳩幾個post係咁喺度搵班女kol有咩瑕疵
如果佢地分啲屌女YouTuber嘅精力屌啲仇女撚
連登唔會搞成咁
唔講到父唔父權
佢地或者都認同父權制度
但班人話所有女人都係雞/所有性侵都係誣告
點會唔關佢地事
女尊男卑喺一樣野,但連登仔喺都要二元對立走去另一極端
博士(生)
正常樣女人係咁 對上個個肥婆就無呢啲待遇啦
「如果一個性工作者係為炫耀拜金而行 ,絕對係十分之有問題,應該痛罵」

樓上仲有人話同父權無關,屌你即刻有個人版,睇下幾撚父權
第二點:點解要討論邊樣對佢嚟講難受啲?唔係剝削一個人生存嘅權利已經係一個好solid嘅錯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞