好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
應該鼓勵更多你呢類真正
持平同公義言論
你最前同最後一段既推論係兩個概念
你第一段係講性別
最後果段無喇喇扯埋去講社會地位
中間既過渡完全唔連貫

呢個討論要針對既係性別
你無需要加最後一段去講
因為你最後果段純粹係講憎人富貴既想法
同而家要討論「厭女」完全唔關事

如果正如你所講女性用天性本錢輕易賺錢
其實調返轉要諗兩個問題
1. 男性可唔可以一樣用身體本錢輕易賺錢
2. 如果你覺得男性唔得既話, 就要諗下個社會點解女性賣肉賺到錢, 男性賣肉就賺唔到錢
3 或者再進一步諗, 男性根本唔撚洗賣肉, 或者我就係唔要算賣肉賺錢

其實even 賣肉又如何? 有價有市, D錢又唔係你, 正如happy伯比錢娜娜咁, 佢真係肯比錢佢happy咁又點? 你係覺得唔抵, 定係真係大義覺得個社會咁樣運作?
再另一方面諗, 所謂女性身體天性本錢都係文化建構出黎, 都係以前父權社會延續落黎同男性既眼光去睇女性, 如果執着女性賣弄身體, 最後又會跌左落父權社會睇女性既想法
哦原來花得起錢又係一種罪行。

難聽啲講你份工或者你老豆老母份工都係嚟自呢班捨得消費嘅人,無呢班人根本呢個世界好多嘢唔使生產,即係妳撚多人會冇工開,所以你見全世界政府都希望啲人消費就明。

你可以blame 鳩呢個消費型社會幾咁仆街冚家剷,但個女仔俾盡只係一個捨得消費、花費得起嘅女人,咁又抵死?聽講佢自己都有份正經工作,即係佢無付出任何努力就有錢?哦,長見識了。

希望你部電話俾壞之前唔好換新電話,唔好諗買任何名牌,唔好諗住去旅行,否則你只係五十步笑百步。
其實連登最大問題就係依班人
真係懲罰就係特登揾佢哋出嚟嗰班啦我就冇咁得閒

純粹有得睇咪開黎睇兩眼
每次都係得荼毒室俾到個滿意嘅答案我
冇任何證據?你不如追下post先出嚟講嘢
真係只係因為有新袋同第二架車?
屌你根本無睇到篇文就盲反 睇下人哋最後一段講乜先啦
唔好意思 你打咁大篇嘢都係發鳩癲
有冇睇到我最尾兩句我利伸啲乜

冇 話 應 該 blame the victim呀
係純粹分開緊社會上 仇恨係點嚟
多撚餘你都

好柒
唔好推
笑到仆街 想知你幾歲
利伸: 無睇講緊咩
勁到仆街啦
好癲
成班友喺度幫手概括「連登仔」
典型心理偏誤
淨係揀自己想睇嘅嘢嚟發大講
又冇做過正式統計

或者就係另有目的
想連登收皮
呢個唔同意
我自己睇係現今女權主義有太多defineition
liberal 同radical 嘅觀點已經好唔同
但係at the same time又係feminism
咁樣其實好難唔比人質疑
而呢個正正唔係俾人話
女權自助餐嘅原因咩
有供有求咋喎,我都覺得佢哋唔值呢個價啊,咁咪唔好撚買囉。

有人落疊係佢地柒咗啫,而家迫佢哋買㗎?咁佢哋自己醒唔返你咪去屌醒班買㗎囉,無理由怪個賣家丫,佢有冇犯錯先?

佢踩港男失敗?
會唔會係話啲唔買又串串貢嗰啲失敗?
成功定失敗由佢講嗰句嚟定義?李嘉誠都冇訂佢啲相,佢成功定失敗?
啲人誇張到我覺得玩膠 現實試下有人咁講直接社會性死亡啦
似係政府派黎幫實名上網爭取民意基礎
佢哋會話你:「on9仔,門檻唔同」
利申:真實留言
Btw我係絲,我從來都唔會覺得雞啊賣相啊做到發達嗰啲有咩問題,首先有求先有供,第二佢哋都要付出代價去維持美麗,其實只係另類番工,大家都係一直付出去換取金錢,只係付出嘅嘢唔同。我雖然接受唔到自己要用身體去換金錢,但其他人接受到咪去做,只要唔係作奸犯科不義之財就得
今年3歲
呢個厭女incel po 6千個正皮又係一碌鳩打一船人?

大量洋蔥圖解釋港男既一生
https://lih.kg/3056774
我而家明白了 瑜伽雞首先係一隻雞 但佢係一隻光榮嘅雞 一隻高尚嘅雞 一隻反對父權壓迫爭取女性解放嘅雞
依樣嘢佢哋最憎
但有唔少人以為係揸住女權扮可憐
講真,女權父權左膠依啲稱呼真係俾佢哋濫用到錯曬
我接受完女權教育之後多左份對雞嘅尊重 其實用依個咁正面嘅字黎形容港女簡直一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞