好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
諗起有班連登仔成日笑啲女仔揀player虐待自己又唔揀乖乖毒男
但係呢班人咪又剩係識沉迷拜金港女然後屌人臭雞
男人唔只電子鴨,電子雞都做得啦
香港台灣都有人笠對假奶賣相
歐美直頭唔少lgbt會用呢啲嚟籌旗,for逃離耶撚屋企or做手術
班友自己唔熟架步就扮曬不屑咁
利申反對仇女同話人係雞嘅人
但你都唔係咩好人
同埋上網貪口爽
網上野蠻果d有幾多個敢係現實講返自己打既野出黎
希望室友夠多撐住
碌一碌都成堆comment係咁 咁都叫打稻草人?你驗下眼好d喎
次次都周圍辣火頭draw attention
女權主義真係有好多門派,精彩嘅在於有人抨擊某一門派嘅說法,各大門派又玩割蓆,割到個個門派都唔係真女權,咁到底女權係點?
黃絲都可以係傻閪嘅 例如你
唔洗出動荼毒室啦
理仇女撚好多言論都冇邏輯可言
是但搵個正常思考能力既人都講得贏
懷疑假膠
至少莉莉人想同白水上床
點都係心理唔平衡
但我想指出重點係Aqua嘅死引出嘅結論同性別無關
再不停spin去性工作者/兩性議題只會愈嚟愈奇怪
清楠都幾好丁
上得連登仲care有小朋友入嚟睇?你傻咗?
白水結左婚架喎你就似係傻閪
建議好青年荼毒室星期五開live搞call in
期待連登仔片爆佢地
我一定追硬
其他係唔啱
但想屌有乜問題

真正性別平權
咁諗落,好多工種相對不勞而獲都好多人葡萄
仲有吸血鬼商人直情靠剝奪他人既勞動成果。
如果你係立場一致咁屌,我又覺得make sense

雞點解咁受尊敬係因為佢出賣佢既身體 (suppose係勞力既變種) 提供最偉大同古老既服務。同埋價格相對合理 (141) 呢啲。而靠吸雞血既扯皮條最仆街
女人賣身,so call 身體自主,但買嘅咪又係男人
覺唔覺香港人對(起碼表面上)輕鬆搵錢嘅人都有種仇恨感

我唔知係妒忌定係咩

因為如果話佢哋用唔正當嘅方法搵錢
咁點解黑社會/貪污似乎又無呢種仇恨感
btw 連登咁少左仔,咁多人信自由市場點解又會屌電子雞呢啲自由買賣
不道德就該死?咁以後唔使法律啦,係街度見到有人不道德就隊死佢啱架啦
你叫啲男人唔好阻住其他男人爭取自由咪得囉
其他男人化妝、著裙嗰陣笑少兩句都執到啦
可惜唔少厭女撚對男權嘅理解,就係俾返周圍亂講鹹濕笑話、對住女人死纏爛打嘅「自由」佢哋
所以應該對焦父權主義如何壓迫男性,女性及性小眾
推介《性別打結:拆除父權違建 》 仔細解釋何謂女權 及性別平等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞