好青年荼毒室 - 有關厭女的反思

1001 回覆
2068 Like 122 Dislike
如果照你咁講香港人 台灣人 咪又係中國人? 大家一齊做中國人
一開始話佢做雞個啲就係口臭同埋on9仔

依浸一定好多 有班人一直都做緊

有跟開都會認得名

跟住就有大量人屌依班面頭嘅on9仔

講下講下屌埋個壇

啲真係做雞賣相個啲人就衝曬出嚟幫口

最後嘅罵戰已經變左同啲on9女權撚互揪

其實真係冇乜意思

你明知呢度多戇鳩仔都要入嚟影響自己情緒嘅

講真 心水無咁清嘅就真係quit好過
的確係差唔多道理,有免費咪睇吓,無咪算,唔係特別大興趣人之常情姐

覺得值既咪買黎支持下
會唔會反映咗性係一樣俾男性享樂既事,性行為時往往以男性作為主導,女性唔應該有掌控性行為同性歡愉既權力。
因此在性交易中往往女性既身體會係賣方,男性則為買方,以金錢掌控使用女性身體既權力。
而仇女言論既其中一個來源就係來自於男性無法使用女受害者(性工作者)既身體以作性歡愉之用,因為佢只係賣佢嘅身體畀一個特定,有消費力既男性。
Av女優得到尊敬,就係因為佢哋嘅片係可以被免費地access,所有男性都有能力用女優既身體作性歡愉之用,meet到父權社會中性關係既規範,在權位者(父權男性)便讚揚av女優協助維持社會秩序,交出身體取悦男性。
呢篇文掉轉厭男味一樣得
屌你老母啦,你呢啲係大多數蠢人咋
人哋先係少數嘅叻人!肥婆又唔見你平反!
唔記得咩post見到但真係駁嚟都晒口水

呢班人真係笑撚大人把口,一班蠢人基本邏輯都錯喺度話人蠢,仲要明明佢先係大多數(蠢人)
公道咁講,想免費/廉價享用服務同商品都係一種合理既立場
學術界有sci hub; internet 有開放碼; 動畫電影有字幕組; 醫學有仿製藥等等
如果電子雞overpaid或者不公定價,呢啲海盜行為係可以justify 到
覺得未審先判都係依次其中一個可以討論既問題
連登或者網上係咪一個好既地方 以唔知邊到流出並且未經証實既資料黎判定一個女仔既身世?
但已經直接跳過哂依一part驗證 直接宣判左條女係雞
老老實實,如果個女仔副偈、性格同頭腦好似啲連登仔咁kick,就算賣相咪一樣霉
keep身材、平時穿搭打扮化妝呢啲咪又係成本

上面有埋人貼圖喇,落啲本做偽娘一樣做到電子雞㗎
討厭femininity一樣可以做電子鴨,嫌香港市場細可以上twitter reddit宣傳,作為女權㬗教埋連登仔點搵錢都真係仁至義盡
都係嘅
夏蟲不可語冰者比比皆是
未必會用「黑店」嚟形容,但亦唔只用「唔抵死」咁少詞彙。
用得黑店可能係講緊賣假嘢呢啲無得兜嘅事,如果條女收完錢唔畀扑,先可以算得上係妓女界嘅「黑店」,到時罵佢嘅POINT就唔只咁少。
覆兩次一樣嘅嘢咁忙, 原來係因為有一個AC講咗, 咁叻得唔得㗎
貼幅垃圾圖唔代表你唔係弱智
你個pt底質到回應嘅必要都無 張圖講緊嘅野同你無關係
見到咁多人屌你我就放心了🙏🏻
Up
講真 有幾多係真係咁諗都未知啦
網上面9up又唔洗錢嘅 講依啲啲人現實可以係正正常常
同大家有傾有講/屌番啲連登仔
的確總有人真係咁諗嘅 但係咪有必要講到道德淪亡 冇曬人性
我都唔知應唔應該咁講
你係咪有賊贓平賣/周街派都會去執?
公眾
睇緊嘅你哋
有冇懷疑過
連登根本就係呢個post班女會員
操盤
純粹好奇
介唔介意攞出嚟望吓
唔好每次有一單時事,討論某一邊受害者,就問點解唔講咩另一立場嘅受害者

屌,而係討論緊有個女人(無論係唔係性工作者都好)畀人殺咗,網上仲要畀人話抵死。呢啲唔係厭女,係咩?

咁如果有另一情況,有男人畀人殺咗然後畀人話抵死,咁咪大家去討論社會嘅厭男情況囉

何況厭男厭女點解會係二元對立?我作為男人就一定厭女?我作為女人就一定厭男?我唔可以兩邊都屌嘅?一定要站邊企嘅?

你又有幾哲學呀?你呢啲邏輯謬誤嘅虛假二分呀。唔該
其實唔意外 睇連登咁多年 班撚樣一直都係咁 係19年多咗正常人出po 個image先扭轉返少少
一直都覺得上連登勿認真 但呢幾次真係過咗火
好撚型
你弱智嘢

我從來唔會用錢溝女
女朋友會共同分擔生活開支
反對性別定型 唔仇女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞