(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區152 新手問野請睇#1

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
現實係上
叫我揀就下

唔洗除衫都有嘢睇下先
可能阿諾都唔係食免費餐
常識對痴線婆係冇用
都唔是免費啦
聽聞有送錶又住埋咁
佢真係當正自己比人包
新手期
Wts個場係最閪人又奇奇怪怪staff又閪
好有壓迫感
北角嗰間算正常 應該有嘅都有 又冇乜唔就腳嘅地方

堅尼地城嗰間就一般 db唔太夠 張bench又閪

不過兩間都有1.25餅呢樣最重要
最近做gym 冇乜力 有咩方法搞搞佢。訓覺都係訓6-7 個鍾
Deload 又或者pre workout 可能幫到你
一般whey protein 計唔計係pre workout ? 雖然我見佢話可以做gym 前飲
no
preworkout最重要果樣野係咖啡因
咁我直接隊咖啡其實都可以?
其實可以
performance好似冇乜分別
純粹感覺但有少少唔同
飲完pre workout個人會有少少hyper
飲咖啡冇 純粹精神d
感覺上*
唔怪之得之前見有人飲Red bull
Pre workout好似好多都會加啲NO precursor落去令到操果啲bump啲
同埋有beta-alanine好似都可以幫手增加個intensity
但我飲有beta-alanine果啲會身痕
係真勁
80kg 8rm, 1rm無100kg都無限接近1年兩餅唔係個個得
beta-alanine好似係比長少少時間既運動用
舉野通常1min內就完 唔肯定beta-alanine有幫忙
BW 幾多?
想問下我一直操既方法都咪都錯
平時操胸我就用啞鈴推上胸先,由輕熱身上去到30kg x 10 先計第一組,跟住 32.5 x 8 x 3,再降番 30kg x 8一組,係咪唔應該咁排?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞