(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區152 新手問野請睇#1

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我都有,彎腰拉背,有時條頸會累先
熱狗王先係
呢個點睇都落野 咁睇黎出名既得蓋伊, peeta natural?
有無師兄做開247?係咪除左啞鈴同埋餅係計kg 其他都係計Ib?做左成年都唔識分
都係要問下先安樂
當然唔係啦 睇吓17歲既 Lee Priest
果時係佢未用藥 咩大H係叻糟既極限
仲差好遠喎
會有寫住weighlifting bar
rp好正喎對背黎講
又可以focus多d係背到
又可以做重d
又唔會比之前一日練腳影響到
用返黃種人黎比好d
pullover + facepull 打手
我自己覺得係錯覺嚟
係可以玩到好重,但個重量有幾多係真係落咗喺個背度?
加上背收縮rom 其實好細,個阻力方向都同個重量唔係平衡,其實唔大張力係落喺個背度

要玩背真係大把動作屌打,weighed pull/chin up先正
都係
其實膊都食唔小
不過自己做完感覺良好成個背食得應
btw 兩樣都做
個apps launch 頭一個星期有終生5 折定6 折promo
但我向佢完左promo 果個星期先開始揾powerlifting program
我覺得用嚟快速熱身都唔錯,因為成個背都用到
但如果expect用嚟增肌,我就覺得唔係咁有效
rack pull 次次拉完個背都痛到仆街
果日Natural咪得 係咁架啦
$300 比盡
應該做deadlift
啲藥會散 有周期性 過咗個時間就驗唔到
只要有心 個個都係Natural
過左時間=Natural
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞