(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區152 新手問野請睇#1

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
正常只要夾背挺胸腳踩實地下
就會有個自然弧度 核心就會自己發力
唔駛刻意拱腰架喎
上佢ig睇個pat超扁喎d story 見哂真章
但佢係pt
屌你老母,放舉重bar 係bp rack 嗰啲人係咪心理變態
用藥咪可以一日兩轉三轉
啲anabolic steroid可以抵消cortisol嘅catabolic effect
普通人一日兩轉唔調返轉跌肌肉/受傷都算好彩
你諗你啦
而家個intensity對你嚟講太高
會點㗎?
支bar個軸比起普通bar更加轉
要額外用多好多力嚟穩定手腕
但舉重都要用手腕力㗎?
舉重要支bar轉先fing到上嚟
你試下用舉重bar同普通bar做個重少少嘅power clean就明個分別
舉重bar轉手腕果下會smooth好多
利申唔識舉重 剩係學過power clean
有冇舉重bar同普通bar既相睇睇?
google 唔知咩keyword

通常olift bar會少啲紋 好似叫力環?
我果邊班撚樣成日拎左支舉重bar做bench做squat次次都要等
今日join咗 fit24 第1次join gymroom
簽合約個陣 已經有教練問我健身野 好有心咁教我點樣操 個場係點
我開頭都唔知點解佢做咩咁熱心 最後原來佢想sell 我課程 問我有冇興趣 好彩最後都係好快完咗 佢都冇再理我
想問各位師兄 fit 24 係咪成日都會有啲教練sell 你野?
我淨係想好安靜咁做gym 不想有人騷擾我
TJ啲衫咁細件
有冇師兄係操開 531 尼個program?介唔介意分享下
枝bar旁邊識轉咪weightlifting bar囉
Test 完Pr 係咪應該deload
Power bar都會轉架,係無咁易咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞