(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區152 新手問野請睇#1

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
都係,背闊可以底部逗住上臂
我仲有好多地方要繼續努力
每個位都太弱
呢排跟開大H d YouTube 片操
見佢都係6個動作各5組咁操 當中仲有2個動作係drop set
計落係30set 到
我見多數肌肥大都係24sets?

30sets per week per muscle group 會唔會太多?

我操落又覺得操得好爽 但時間都幾長下 起碼1.45hr
呢排跟開大H d YouTube 片操
見佢都係6個動作各5組咁操 當中仲有2個動作係drop set
計落係30set 到
我見多數肌肥大都係24sets?

30sets per week per muscle group 會唔會太多?

我操落又覺得操得好爽 但時間都幾長下 起碼105分鐘
師兄好撚勁喎,1年80kg 8rm
個理論好似係 做多過某過sets 數之後 增肌效果唔明顯姐
但你做落又爽又大到咪得

尤其你背強又夾好scapula個穩定性會差好遠
但係有個IG 教練話BP 唔洗夾scap
Gymmmmmmmmmmmmmmmy玩開light weight真係唔駛夾嘅
Free the scapula
想睇佢推兩餅個陣個form 係點
六月個nbf一定大把唔係叻嘈走上去玩
Pixel巴公道
聽聞袁小姐做pt
有無人想幫襯佢
Ching 咁勁… 我drop 4kg(10 )3kg(12)2kg(15)已經飽曬

係咪我做錯啲咩?
Thx
下次試吓
玩幾kg都drop set?
唔止lck啦 其他場都有d莫名奇妙閪位
wts個rack同platform超近
legpress同bench rack又係超近 有人bench緊你唔好諗住可以加減餅
元朗簡直係cable地獄
lck又零零舍舍冇1.25kg餅
荃灣係正但係好多好多大隻ching
抵得住心理壓力可以去

港島少去等其他人補充
唔怕好似阿諾咁上身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞