[殭屍/靈幻/鬼怪]《輪迴。道》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士08

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
今日都好多野做開工忙到收工
文到啦文到啦!
「唔係話冇等緊我出文咩~咁我咪走囉」樓豬繼續耍弄讀者

「唔…唔係啊…唉…係啊,我等緊你」讀者最終也是低下頭認了
加甜thx
Sweet個隻甜 非咸
單身狗需要月巴的安慰
係久違嘅改文!!!!終於出現啦
盡量甜比你!啊仁今季有拖拍
我仲以為個女仔係壞人呢!會唔會其實佢死左,係鬼魂呢?
唔中再估
唔會係十方掛
喂啊唔好咁啦,玩咁大?!我驚我寫得出,你地都睇唔落去
點知你
冇咁恐怖不過…
上季班女比你餓死晒
今晚會夜啲
男主女朋友個呀媽 !
佢上世都出現過
點解大家諗嘅野都咁刺激
「呃…哈」而啊仁則因為啊晴的一句「傻佬」就已經變得面紅耳赤

「嘩~你搞咩啊,塊面紅到咁」啊晴看到啊仁的反應也忍不住笑了

「啊…好柒啊….」啊仁輕聲的自言自語

「唔係啊~我覺得幾q啊」啊晴卻聽到了啊仁的話

「咁細聲你都聽到?!」啊仁驚訝的望著啊晴

「緊係~我隻耳仔天生就好靈㗎」啊晴得戚的說

「咁即係以後唔可以係你面前講你壞話啦~」啊仁故意這樣說

「咁就緊係…咩啊!係唔可以講我壞話啊!」啊晴一巴掌打在啊仁的身上

「好好好~我考慮下唔講」

「仲要考慮?!」啊晴再次提起手,裝作要打啊仁

「唔考慮到得,不過你仲記唔記得你差我一樣野」啊仁終於說出了想說的話

「唔記得喎~有野咩?」啊晴扮作不知道

「你上次話下次再見到面就比電話我㗎喎」

「唔記得咗lu ~」啊晴眈天望地的故意避開啊仁視線

「咁奸㗎咩?!我等咗幾日就係為咗…..」

啊仁說到一半時,才發現啊晴正用她那清澈的眼睛看著自己

而隱約間,啊仁好像看到啊晴的眼珠是淡紅的,但眨一眨眼後又變回了那動人的棕色

「等你….」啊仁呆一呆才把話說完

「咁…咁…」啊晴聽完啊仁說的話後顯得有點面紅

「呃….我….」現在二人都有點尷尬

過了兩秒

「你拎部電話嚟啦~」啊晴主動伸出手

「呃…哦!好!」啊仁馬上從褲袋拿出電話給啊晴

「嗱~依個係我電話啊」啊晴把電話還給啊仁

「其實~我仲有一個小小嘅要求」啊仁對著啊晴不斷眨眼

「你想做咩啊?」啊晴雙手抱胸,整個人退後一步

「喂啊!你當我係咩人啊!!」

「點知你姐~咁你想做咩啊」啊晴笑說

「我係想問…..你全名係咩?」啊仁吞吐的問

「嗯~我嘅全名」啊晴點著頭

「我叫張仁!」啊仁自己先主動說出名字

「老規矩~下次再有緣見到面,我再話你知~」話畢,啊晴就突然轉身跑走

「喂….」

「拜拜啦~傻佬,我聽日都會嚟買野食啊~」啊晴回頭對著啊仁一笑

「喔….我….我諗我中意咗佢」啊仁看到啊晴的回眸一笑後,心中最後一道防線也被打破了,他徹底愛上了啊晴

叮….叮….鈴

這時啊仁的電話響起了

「死!咁耐㗎啦?!」啊仁看一看時間,才發現自己經已出來了這麼長時間

「喂!啊仁你去咗邊啊!冇事啊嘛?!」啊仁接聽電話後英叔就不斷問

「呃….我…啱啱好多人排隊啊,我依家返緊嚟㗎啦!」

「哦!冇事就得啦,你出去咁耐,唔知你去咗邊姐,快啲返嚟啦」

「好啊好啊,好快!」啊仁掛斷電話後就走到馬路邊截了一輛計程車回象山
佢都係殭屍
謎底已經解開,犯人只有一個
上世同阿仁有關係的女女
就係九尾!
佢一定係化身為人去再前世緣
哈哈~~~
你記錯啦同媚娘有關係嘅係啊烈啊~
殭屍女女?
有冇提示
其實個女仔係今季經已一早出現過
不過我覺得今次大家未必估到
你錦講我淨係諗到一開始個bb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞