[殭屍/靈幻/鬼怪]《輪迴。道》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士08

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
上世斷臂重生
今次
今世做楊過
可能今世就係注定做廢柴呢
所以佢未來個女朋友會係一條龍?小龍女
橋都諗好埋
多謝食蕉兄提供咗一個人龍交嘅故事
龍女可能好正
我少睇動漫,但我依稀記得係有動漫有龍女角色
有冇諗過係lol個隻
我唔識打lol 我甚少打機,最常玩嘅就係怪物彈珠
係咪都有龍女
「下?!」英叔聽到後馬上拉著啊仁起身

「呃….嗯」啊武再次嘗試提起手

「真係完全用唔到力…」但結果也是一樣

「等我睇下」本來站在門外的葉靈走到我身旁的位置為啊武把脈

「武仔佢點啊?」英叔焦急的問

「噓!!」葉靈讓英叔先收聲

她閉上眼專心的為啊武繼續把脈

「奇怪…..」葉靈皺起眉頭,然後把挪到啊武的手臂和肩膀上捏按

「做咩啊?」在她身旁的我問

「佢右手嘅經脈…..全部斷曬」

「下?!點會咁㗎?!」英叔感到震驚

「無啦啦就斷曬?!邊有可能!」站得較後的啊烈說

「唔通係因為紅龍啊伯…..唔係夢?….」啊武自己碎碎唸的

「咩紅龍啊伯?到底發生咗咩事?!」英叔緊張的問啊武

「頭先係我醒之前……」

之後啊武將在意識空間內發生的事情都說了出來

「但就算你身體嘅龍氣消失,都唔應該會發生啲咁嘅事,依家係經脈全斷喎!」英叔情緒有點激動

「英!」九叔當然也知英叔是緊張啊武,但現在更要顧及啊武的感受

「我…呃….呼!!」英叔大呼一口氣,讓自己先冷靜下來

「英叔,我冇事喎,可能係一啲後遺症嚟㗎姐,應該好快冇事㗎啦」啊武還主動安慰回英叔

「係囉係囉,一定好快冇事嘅,啊武咁都醒得返!」啊仁本打算緩和一下氣氛,但他最後那句好似有點怪怪的

「仁,你都係唔好安慰人啦,乖」我說

然後大家也勉強的笑了一笑

「呃…好,好啊,非常好」啊仁烈不斷的點頭

「大家唔好忽視一個問題…..啊武啱啱提及過,紅龍消失前講嗰樣野,勤力練功,會有麻煩搵上門」九叔關注著另一個細節

「武仔,佢有冇講係咩麻煩?」英叔問

「冇….佢話講太多我地會有麻煩,之後佢就消失咗」啊武說著說著突然皺起眉頭

「啊,佢仲講咗一句好奇怪嘅野㗎」

「係咩啊?可能係線索」英叔焦急的追問

「佢話好開心上一世可以同我並肩作戰…..我諗極都諗唔明依一句係咩意思,一開始我以為只係發夢,但依家….」啊武失落的看著自己右手

「上一世,並肩作戰?….佢講野咁玄嘅,直接講啊嘛」英叔想得苦惱

「英叔啊,人地咪講咗唔可以講太多囉」啊仁少有的說中重點

「上一世,應該係線索嚟!」啊烈突然大聲說出

「烈,講清楚啲」九叔看著啊烈

「咁嘅,大家仲記唔記得上次對付雙生靈之前,大家都睇過一次三世書,而在座嘅我地….都冇上一世」

「但紅龍就話好開心上一世同啊武並肩作戰!當中一定有啲問題!」英叔這才恍然大悟般的

「但係咁樣我地都係唔知到底當中有咩問題㗎,點樣查啊?唯一比到線索我地嘅紅龍都死咗」啊仁說得也沒錯

叩!叩!叩!

突然門外傳來一陣敲門聲

「我去開門」啊仁主動行去開門

「等陣,依個時候邊個會叩門」啊烈阻止啊仁前往大門

「等我開」九叔把啊仁拉回房間

然後隻身走往大門,途中拿起了桃木劍傍身

「邊位?」九叔一手提著劍一手已握著門把

門外久久也沒有回應

九叔吸一口氣果斷打開門,劍也已提起隨時準備攻擊

「做咩事啊九叔」但這時站在門外的卻是王奇,他手上還拿着一本古舊的書

「奇?冇事,依本係?」九叔也留意到王奇手上的古書

「依本?我都唔知,啱啱放咗係依到門口地下」王奇對這書的來歷也是全然不知

「你一嚟到就係到?仲有冇見到咩古怪?」九叔追問

「係我一嚟到就係地下,冇見到咩古怪,到底咩事啊九叔?有事發生?」王奇解答完九叔的所有問題後,終於輪到他問問題

「入嚟再講」九叔讓王奇進內
要黎料啦 !!!!!!!!!
追文 !!!!!!
其實仲有一個好重要嘅角色未出場大家可能已經唔記得咗佢
Sor揩到
十方
終於收工
今晚要夜啲或者聽日先有文要畫圖。抽唔到時間打文
搞咩咁夜收工
今晚有冇都未知之數
今晚應該冇啦圖就畫完,但應該打唔切
打飛機就打得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞