[殭屍/靈幻/鬼怪]《輪迴。道》世界重新輪迴一次之後我都係變咗做現代道士08

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
瞓著咗,好耐冇試過啦…
頂,屋企廚房去水甩咗濕鳩曬
12點左右有文!
元宵節快樂
大家快樂啊
食咗湯圓未?
「你又話會抱實嘅?!….. 」張三先是激動後是無奈

「你話咩話?!我聽唔到啊!我跣手啊!」西樓代表也是一臉慌張和無奈

「唉….算啦」張三也不想多說

「解!」他伸出雙指,為西樓代表解封聽力

「咁我依家點做啊?」西樓代表問

「唉..你落台啦….」張三搖頭嘆氣

「哦…哦….咁你加油啦」西樓代表慌忙的跑到台下

哈哈哈哈!!!!是自帶回音的笑聲,像是在四面八方傳來一般

「大家退後!」台下的霍鎮海將眾派弟子推後,讓張三有更多空間

此時,洒酲的碎片中冒出一團青煙

「嚟啦嚟啦,見真章啦!」張捲起右手的衣袖

青煙慢慢化成人形,竟然是女妖?!

「女妖?」張三看著漸化人形的青煙

「哈哈哈~我靚唔靚啊?」青煙完全化為人形,居然是一隻婀娜多姿的的女妖

「靚極都係一隻妖!」張三倔強的說

「你唔中意啊?哈哈哈哈!!」女妖一陣大笑,再次化成煙

不過變成了黑煙

「依隻野咩事啊….」張三看得一頭霧水

黑煙升至半空,在半空中盤旋

突然!!

黑煙向台下的各派弟子衝去!!

「喂!!小心!」張三馬上警告台下的人

他雙掌合十,然後再分開,雙掌中出現了一條白色的氣繩

「你返嚟!!」張三將氣繩揮出,把黑煙一分為二

而台下的霍鎮海也馬上走到台邊

「神光護!封」唸出咒語把整個台也封住

但他們再快也是慢了一點,黑煙在被封在台上前就已經穿過了台下其中一人的身體

「啊!!!佢穿過我!佢穿過我啊!!!」一看就知這個是道行較低的弟子

他慌張一輪後便倒在地上

「佢交比我地」張英和張九把倒下的那人扛起

「好!」霍鎮海點頭,然後就專注台上

而黑煙就被張三拉回台上,霍鎮海就把台給封住了

「你今日嘅對手係我啊,唔好搞錯啦」張三拉著氣繩

「哈哈哈哈!!!」黑煙發出瘋狂的笑聲

「你點解要係咁笑…..」張三不解又無奈

「哈哈哈哈!!因為我開心~」

黑煙再次變形,但這次卻已經不是變成剛剛的模樣,變成了另一個女性的樣貌

「唔同咗樣嘅?」張三更是不解

「張三兄弟,佢只要穿過人身體就可以讀取到嗰個人恐懼同喜歡嘅人,所以好易比佢影響心神,小心應付」王柱提醒張三

「咁麻煩㗎,好彩我冇驚嘅人㗎姐」張三自言自語的說

「每個人都有自己恐懼同喜愛嘅野~」女妖妖媚的說

「唉….點解個個都咁順利,得我咁麻煩㗎!」張三揮動手上的氣繩衝向女妖

「咦~衰鬼,原來你中意玩依啲嘅~」女妖掩著嘴笑說

「你好煩啊!」張三衝到女妖面前,跳起!

咻!氣繩像鞭一般揮向女妖

「咦!溫柔啲啊!」女妖側肩避過然後雙手伸出利爪

嗖!!嗖!!兩下揮爪

幸好張三反應快,他及時一個後空翻,但他的道服還是被劃開幾個洞

「嘩!你仲好意思講我?」張三後翻著地後就給女妖一腳

砰!!

這一腳正中女妖的胸前

「鹹濕佬!~」女妖化成半虛體

「女就係麻煩,怪怪地咁…」張三心裏並不喜歡打女人的感覺

就是這一下自言自語的大意,張三沒留意到女妖化成了半虛體,被她穿過了身體

「呵呵呵~又真係冇驚嘅人喎~不過我已經知道你中意嘅人係邊個啦~原來係佢~」女妖站在原地,外形又開始變化

數秒後,女妖已改頭換面…..

變成了,葉夜的外貌

「……」張三看著「葉夜」說不出話

台下的正版葉夜看到這情況呆住了,有點尷尬
同女朋友食
咪走 要剪
剪你!!
打緊文!夜多少少!
食咗!
自己搓咗50甩
食到嘔
D文越黎越多
隻妖好正
咁多
收左可唔可以隨時叫返出黎
50粒?!咩餡先!!係咪芝麻
正常嚟講比閻三右手收咗嘅鬼係唔可能再出返嚟,卓斌係因為秦王搞鬼
仲以為有機會召喚出黎用
召返呢隻出黎扮葉夜
要聽日見!
樓主
聽日到了
打緊!12:30前有!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞