(不定期live) 西班牙讀書歐遊之旅

991 回覆
174 Like 6 Dislike
屌,以前真係好想去,但依家黎到已經人去樓空, 真係行左5分鐘就走左, 入到去浄係識碧gay, 連阿古路嘅波衫都冇
原來係咁
又係有生之年系列
正呀 但都係睇價錢,最平個d超市牌就其實差唔多,但貴少少真係好正下
其實有咩分別?iberico係咪就係香港成日吹奏嘅黑毛豬?
巴打諗住去邊幾個國家玩
全世界邊個地方係冇連登仔存在

好似話趕緊工, target 2026年起好, 設計師Gaudi逝世一百周年.
live住 Valencia 之旅

終於到埗,首先第一件事就係研究下地鐵車飛,唔好理咁多,總之買咗張單程飛先,2.5歐,其中一歐應該係張卡嘅錢,真正車飛應該就1.5歐

搭完地鐵轉輕鐵,個輕鐵同之前日內瓦見到嗰啲輕軌差唔多,都係算係先進

room tour 幾滿意 五百幾蚊晚,包曬全間屋,裝修唔錯,廚具傢俬都齊,有空間感最誇張係呢個住宿喺地下,即係地舖嗰啲位,打開門口就係行人路

5舊水一晚,你好捨得
多謝某位係Valencia住嘅巴打話我知,原來今晚有煙花睇,所以即刻走去海灘嗰邊,我諗返起自己對上一次睇煙花係幾時,先突然發覺除咗喺維港同迪士尼之外,好似未睇過煙花

黑夜下嘅沙灘別有一番風味,個沙灘非常之廣闊,啲沙都係有好好踩幼滑嗰種,有一種無拘無束嘅感覺

係呢個咁嘅場地望住照亮夜空嘅煙花,一邊聽住放煙花每一下「碰」嘅聲,成個人放空咗,舒服呀

有鬼40度咩
果陣隊左兩渣都無咩feel
我當時問返個waiter攞支酒出嚟,好似係35定係40 可能同一種酒都有分唔同度數
佢最多倒一杯仔落去溝
佢又冇溝,直接倒畀我
但一杯真係好少嘅
270度燈火海景

Lm
早晨,今日係國慶日,大部分鋪頭都冇開,搵咗一陣先搵到一間坐低,好彩佢枱頭有qr code可以睇到menu,因為好多時成日唔知有咩好嗌

枱頭放低咗啲炸豆同埋花生,朝早當早餐食係真係怪怪地,但佢畀我就食啦

豬肉碎壓成嘅扒,加薯蓉同番茄醬,份量幾足夠,嗰幾塊扒都唔錯,咬落口感似午餐肉但冇咗個加工肉嘅味,可惜只係配薯蓉有少少滯,但整體都唔錯
dejo mi nombre
同一個friend一齊去 除番開每晚二百幾 ok啦

遲啲獨遊嗰陣本身就想住青旅 但諗諗下都係驚武肺 所以都係可能住番獨立房 到時真係可能一晚要四五百呢個價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞