(不定期live) 西班牙讀書歐遊之旅

991 回覆
174 Like 6 Dislike
我唔係住酒店,喺airbnb嗰啲民宿,冇酒店櫃檯幫我擺住啲行李呀
Lm
Gillipollas
??
睇唔明
如果獨遊一段時間 酒店會好寂寞
比利時之旅正式開始

啱啱一上機,就畀ryanair捉到話我行李太大,要我寄倉同埋要有penalty 搞到我好心情冇曬 上到機都仲係屈住屈住好唔忿氣

好彩,揀到個唔錯嘅位,望住個雲海,舒服返咗一啲

落車,第一站 brugge 布魯日

發覺樓主去旅行次次都勁好天
都已經差唔多十點幾,返去民宿放低背囊之後就出去行下brugge,一行出去又見到一條幾清嘅河,又有啲鴨,但感覺上同瑞士比都係仲有啲距離,日頭再睇下點樣

另外,佢條河係真係唔諗住整任何嘅欄桿 我見呢邊緣位有啲青苔 一踩落去真係咁先

唔知start咩,但一start就要去toilet

差唔多十一點幾都仲未食夜晚,呢度雖然係旅遊熱點,但本質都係小鎮,呢個時間已經搵唔到嘢食 當樓豬開始準備放棄,突然見到有幾檔美食車之類嘅嘢,幸福有時就係嚟得咁突然

braadworst,wiki話係傳統嘅荷蘭腸,呢度同荷蘭有咁深嘅交流,食下荷蘭腸都算係有啲特色,起碼好過普通Hot dog先

等緊嘢食嗰陣,望下呢個主廣場先,我已經想像到第日朝早呢度逼滿遊客嘅景象,所以而家咁樣都幾唔錯呀

雖然呢間舖外表睇落好頹,質素比我想像中好喎,佢有1.5條腸,個包烘到啱啱好,條腸咬開仲有少少熱蒸氣出嚟,喺呢個夜晚得七度嘅地方,咬住個微微冒煙嘅熱狗包行下呢個廣場,好舒服呀
真 壞人有名你叫
樓主去唔去根特呀?超靚

Btw 壞人airline我試過無online checkin
佢唔比我check仲要收多我2個人千幾蚊
會呀 聽晚就會去
有冇任何推介

壞人臭名遠播 唔比check即係直情唔比你上機咁on9? 咁樣直接轉身走啦 反正交完罰金都冇得上機
咬住熱狗亂咁周圍行下,見到一間朱古力舖,雖然已經一早閂咗,但對外玻璃嗰邊仍然著曬燈,正 任睇唔嬲 我企幾耐都唔會有職員出嚟想招呼我 真係企幾耐都得

只可以話真不愧係朱古力大國,做到鬼匠神工,真係乜嘢都有可能同朱古力做出嚟

連仔你要信我呀呢舊真係朱古力嚟,唔好ban我

繼續亂行,估唔到呢到可以見到唔少星星 襯埋條河真係一絕,唔講咁多直接上圖

呢到嘅夜晚係真係冇舖頭會開,但唔知點解部分商戶又鍾意照開住燈,咁樣啲相影出嚟會靚啲 真係多謝晒

我都搵咗好耐先搵到廣場間小食店,我差唔多行返酒店嗰陣,都有班鬼妹問我知唔知仲有邊度有開門 有冇啲嘢食下 原來至少唔係得我一個有咁煩惱

凌晨3點半了,live住真係會夜瞓,早抖各位,聽日見
因為個天都想大家睇得靚啲
住hostel都要睇自己out唔outgoing
我個陣都住極都識唔到人
ryanair真係除咗平之外冇嘢好
揀vueling有時仲好
爽死了巴打

比利時 如果經Brussels , 可以去Grand Place 打卡 記得買粒Godiva 朱古力, 食埋Mussels with white wine 先好走呀~ BTW 佢o個D 銅像真係幾有FEEL

利申: 我都去過半年BCN 讀書, 舊城區真係好正, 多野食多野睇
Sangria 飲完食完El Fornet 火腿包就去租架scootor 在舊城區遊來遊去睇遺蹟 , 番香港打工真係無呢支歌仔唱
解dickhead
至少有D人氣,反正好難深交,有D hostel好高質 4-6人房最好
去common area吹水呢d ok
但同一間房訓真係唔得,除非無得揀如果唔係都唔會book
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞