(不定期live) 西班牙讀書歐遊之旅

991 回覆
174 Like 6 Dislike
最後 嚟到鯨魚館

好得意的白鯨,有冇時仲會追住人玩

幾有feel,坐咗喺度休息一陣,順便望下其他人,諗返起日本水族館嗰啲打卡熱點,係一個巨大海洋落地玻璃之下影相,呈現出大海包圍著嘅感覺,可惜呢片玻璃明顯唔夠大

水旅館,完!離開嘅時候,係正門同樣位置再打多次卡,黃昏之後嘅水族館正門明顯upgrade咗一個level 玻璃反光映照住黃昏,成個氣勢出曬嚟

不愧為入場費接近30歐嘅景點,好似我咁hea住玩,差唔多可以大半日,但老實講我就覺得唔算太值,可能始終我畀海洋公園縱慣咗,始終係動物嘅品種同埋展示上,我覺得海洋公園更勝一籌, 營運方針嗰啲就另計啦

如果時間唔多skip咗佢都ok,又可以慳番啲錢

另外,本身我近排睇緊一套動漫叫白沙的aquatopia,講水族館,我以為我會諗返起,但真係冇,睇嚟我對海洋生物嘅熱愛真係有限
離開咗水族館,再去行多一次科學藝術城,去咗附近嘅一個高位長廊,以另一角度再睇多次,雖然因為唔喺池邊,所以影唔到倒影而成嘅眼,但由於係高處睇所以更加開揚,兩種唔同嘅體驗

對面馬路有個大型商場,入去hea咗一個圈,但實在太多人了,摺友樓主感覺有啲唔舒服,此地不宜久留

冇錢啦冇錢啦,今晚食叮嘢 我見識少,打開之後先見到原來可以唔係一早煮好曬,係分開越包越包咁放,要自己慢慢放曬全部嘢入去,感覺上會唔錯

賣相同味道以微波爐食物嚟講絕對合格有餘
喺西葡食扒...係食肉汁, 呢樣我係去到先知.
死啦我一見到你講水族館就諗起白砂 係咪我太毒
幾時畫下佢哋
本身想但太忙
滿天b都未畫完
個肉好似幾正,埋單幾錢?
29歐
唔係
下站去邊
洗唔洗推介

利申:住過西班牙1年
Lm
好彩比我大約get到意思
學咗個幾月左右,唔係太跟到,真係應該學定少少先過嚟
多謝
你之前講過話 如果我之後開遊記post 會攞幾張風景圖做背景畫滿天上去

但見你周身圖債就唔追擊你住先
我嗰陣唔係話畫雲滿上去咩
我原本都唔記得
好彩你提一提我
終於等到比利時
代我食多幾件liege waffle香港完全搵唔到
其實我google search睇圖似格仔餅

利申大鄉里,未食過唔知有幾好食,但你咁講一定要食多幾件
連登up唔到圖,so sad 睇下遲啲得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞