(不定期live) 西班牙讀書歐遊之旅

991 回覆
174 Like 6 Dislike
tapas
利申未食過
講起傷心, 早8個月特登買咗對過千蚊嘅行山鞋, 結果行磨到係咁出水泡, 夾埋出咗十幾粒
頂唔順拎對涼鞋出黎著, 又一d事都無...下次我決定帶涼鞋+波鞋算.
留名睇靚相

前年去完巴塞之後深深愛上
Granada 景正過大城市
去西班牙已經係上個世紀嘅事。返緊工,所以最盡只得2星期假。以前大學 first degree 無exchange, 所以巴打你係幸運嘅。去歐洲只係靠本天書,lonely planet, 同而家真係好大分别。西班牙每個城市都有自己特色,可以一去再去。

不過,我在Seville 街道機乎被小偷得手,真係要好小心
涼鞋
巴打能人所不能
其實我都淨係試過幾款
好多一係唔知咩嚟唔敢嗌 一係唔啱口味
希望今年去到
通常買酒會送,早幾日先同鬼仔鬼妹落吧
小城比西班牙大城有驚喜好多
Lm下個sem都去西班牙exchange
想去南美
邊個負皮!
恭喜!
西班牙jj
巴打都係西班牙?
毒撚少落吧幾次都係得一兜原味薯片 特登整到你口乾為止
多謝支持
南美邊度呀
講返聲對唔住先最後都係live唔到,琴晚我已經離開咗Salamanca返去讀書,今日除咗返學又有好多嘢搞

兩日一夜Salamanca之旅唔會爛尾嘅,依家會補埋佢
去完Museo de Art Nouveau y Art Déco,依家嚟到琴日冇機會入去,望住佢嘅外牆而見識到黃金之城嘅主教堂

New Cathedral of Salamanca 薩拉曼卡新主教座堂,典型嘅哥德式建築風格

入場費包埋語音導航,有英文,但呢嚿嘢好好笑,竟然係冇得插耳機,全程要好似聽住大哥大電話咁樣用隻手攞住聽

好彩之後見到原來可以直接用qr code上網聽,唔使咁慘,但我見周圍好似好多人冇留意到,個個都揸住個大哥大周圍行

本身其實已經開始攰,聽住英文導航又好似返番去上lecture冇乜心情睇啦,直接上圖算,語音導航不斷講唔同雕像啲聖經故事,我冇乜興趣

好眼瞓,行返去住廣場食杯雪糕回下氣,揀咗芝士蛋糕味,味道就合格啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞