與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
係 Monterey Place, 同埋有 不過好細區域仔
G持!好睇
「呯!」一個側踢重重地擊中我嘅右手
去到日日食廣場,我就係五一牛腩到叫咗牛腩河,再係柴石燒到叫咗個鰻魚飯畀阮倩兒。
加更三連發
我有充足嘅證據壞疑樓主係想考驗我地眼力
晏啲加
發覺樓主雖然用好多口字旁
但係無分開係/喺嘅習慣
我寫到後面先發現呢樣嘢,依家改緊
樓主發燒,希望唔係武肺。

依家瞓陣,瞓醒無事再更新
人冇事先做到世界冠軍
呢個我畀8/10
【第十話 禮物】

我哋兩個肩並肩咁喺新都城到行嚟行去,最後我同佢走咗入去奇趣天地睇玩具,估唔到佢都有女仔嘅一面。

行到去毛公仔嘅櫥窗前,佢目不轉睛咁望住入邊嘅比卡超公仔。

佢對眼好似真係發光咁,而且佢好似冇諗過離開嗰度,佢塊臉同塊玻璃貼到就嚟零距離。

嗰隻係一隻着住和服嘅比卡超,唔係太貴只不過係一百幾蚊,如果佢想要我都可以買畀佢。

雖然係要用錢送嘢畀佢,點解我會唔驚倩兒當我係搖錢樹?

我都唔清楚,但係經過同佢剖白內心之後,我就有莫名其妙嘅直覺,覺得呢個女仔唔會當我係搖錢樹,而係將我當係梁諾衡呢個個體看待。

無事實根據,只係單純嘅感覺。

同埋氹到佢開心嘅話我都會幾滿足,所以我之前講嘅煩惱並唔適用於倩兒呢個特別個體上。

「你好鍾意比卡超㗎?」我笑住咁問佢,因為我見到佢可愛嘅一面。

「唔係話特別鍾意,只係有啲在意呢隻野。應該咁講,呢隻黃色嘅嘢有種令人想攬實佢嘅衝動,同埋佢毛絨絨,我好想知道抱落去係乜嘢質感。總之我唔係話特別鍾意呢隻野,我淨係想知道攬住佢係咩感覺。」倩兒連珠發炮式講咗一大堆嘢,睇嚟佢真係好鍾意呢隻比卡超。

於是我就搵咗一個職員過嚟:「麻煩你可唔可以拎一拎呢隻比卡超出嚟畀我哋睇下?」

「當然冇問題。」

職員用鎖匙打開個玻璃櫃,再拎隻比卡超出嚟畀我。

我喺職員手上接過比卡超之後,倩兒一臉羨慕咁望住我,佢嘅視線喺我同比卡超之間不停來回。

我將比卡超遞畀佢跟住講:「唔好咁有殺氣咁望住我。畀你架。」

倩兒有啲遲疑咁伸出雙手,佢講:「都話我唔係好鐘意呢隻嘢。」

「你攬下佢啦。」我鼓勵下佢。估唔到佢都會有怕羞嘅時候。
校錯加更

佢慢慢伸手向比卡超,佢掂到比卡超再講:「我係因為你叫我攬下佢我先攬咋。我高中生嚟㗎,唔鍾意毛公仔㗎。我真係因為唔想你失望先攬下佢。」

笑容可掬。

呢個係我對倩兒攬到比卡超之後見到嘅景象。

一個平時不苟言笑嘅女仔,其實都係一個鍾意毛公仔嘅小女孩。

所以我忍唔住想戲弄一下佢。

「我哋走啦,還返隻比卡超畀職員啦。」當我伸手去拎走隻比卡超嘅時候,卻發現點拉到拉唔走。

倩兒非常用力咁捉實隻比卡超唔肯放手,同時用充滿殺意眼神望實我。

但係我冇退縮:「你唔係話唔鍾意隻嘢咩?」

「唔係……我係唔鐘意……但係你唔好搶。」倩兒講完之後攬得更實。

「我哋要還返隻嘢畀人啦。」我講。

倩兒呆滯咗幾秒,然後好唔情願咁將隻公仔遞畀職員。

佢紅都面晒又鼓埋泡腮,完全唔心甘情願。

我同職員講:「我要呢隻公仔唔該。」

職員聽到之後就幫我拎隻比卡超去櫃檯嗰度埋單。

畀完錢之後我就攬實隻比卡超,倩兒就眼甘甘咁望實我。

「畀你架。」我將隻比卡超塞畀佢。

「吓?」倩兒有啲驚訝,但係佢好快就攬實比卡超再講:「唔會畀返你。」

「本來就係為咗送畀你先買。」見到佢咁細路女嘅一面,呢一百幾蚊真係抵畀。

「多謝。」倩兒低着頭、細細聲咁同我道謝。

本來以會佢會好抗拒收我嘅禮物,但係估唔到佢今次會咁順攤,睇嚟佢真係好鐘意比卡超。

我第一份送畀佢嘅禮物就係一隻比卡超公仔。
唔知我送比佢嘅公仔佢有冇掉到呢
Cls係傲嬌,咁撚正得唔得架

仲要細個真係成日同fd行奇趣,好有代入感
一早掉撚咗啦ching
推 好撚正
新讀者留名
話說樓主寫錯三樣嘢,唔係應該加三更咩
Lm 幾正
上個故又係送比卡超,樓主係咪好鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞