與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
抵死 男主角咁唔主動
警世故事
男主唔好再咁迂腐喇,主動d
諸君!!!!!!

有聲
以前中學生係咁,無依家啲00後咁開放
白白送條女俾人啊
送macbook又唔見佢扭扭擰擰
樓主仲做緊嘢今日未知有冇文
唔記得有無出書
個故大概係講
加油啊樓主
00後會點?
「我都加入!」一把女聲講。

係周璇,我同佢唔係太熟所以無乜嘢好介紹。

「咁樣事前準備就完成,之後就係關事行程安排嘅嘢,有冇其他同學想同我一齊負責? 」女班長問道。

「我!」陳浩然又一馬當先舉手表示有興趣。

「陳浩然,你已經要負責玩樂組,你可唔可以讓個機會畀其他同學?」男班長合理嘅建議喺陳浩然眼中係佢溝女嘅障礙。

「咁有冇人想準備?」

陳浩然環視班房,每當有人想舉手佢就怒睥嗰個人,結果無人敢舉手。

我諗大家對陳浩然踢檯同何老師對抗嘅事仍然歷歷在目,所以班入面應該無癡線佬會同陳浩然作對。

「無人想做喎,男班長。」陳浩然一臉意氣風發同招積咁講。

「咁就拜托你。」女班長出面打圓場。

「係嘅~」陳浩然用極噁心嘅語氣答。

就係咁,秋季班會旅行嘅事前準備就分好工。

我、倩兒、男班長、周璇負責食物。

陳浩然、女班長、李樺負責玩樂。

女班長同陳浩然就單獨安排行程。

「做咩無啦啦想幫手呀?」我問坐喺我隔離位嘅倩兒。

虐殺事件之後,我將自己個位調咗去倩兒隔離,為咗好好係佢身邊睇住佢。

「我咪話過我想改變,呢一小步可能好有用。」倩兒答。

「拿,有我係到,有咩都有個照應。」我拍心口咁講。

「我唔洗你跟住。識新朋友都被你跟住,你由變態佬進化咗做癡漢?」倩兒厭惡咁望住我。
「我只係想確保你無事,咁樣都變咗癡漢。咁唔去囉。」我不滿地發小朋友脾氣。

「我唔係咁嘅意思⋯⋯」倩兒開始笠水。

「玩下你咋!」我拍拍倩兒膊頭佢。

「好好玩咩衰人!」倩兒講完就用手指不停篤我條腰。

「喂!」怕痕嘅我忍唔住喝止佢。

結果,呢下叫聲吸引咗全班目光,倩兒見狀就擰歪臉扮唔識我。

「我想食菠蘿腸仔!」淋浴係眾人目光下嘅我語無倫次咁講。

「定係腸仔菠蘿好?」陳浩然大聲反問我。

「Pizza走菠蘿先好食。」

「邊有人食Pizza唔加菠蘿!」

「菠蘿腸仔Pizza世界第一!」

「菠蘿必須死!」

「咕嚕雞球!!」

我嘅胡言亂語喺班上引發出一場罵戰,亦因為咁我都唔再係眾人嘅焦點。

倩兒望住我笑咗笑:「你呢啲人搞亂晒個班會。」

控制唔到場面嘅班長們手足無措,我有啲唔好意思。

「可能我收咗錢搞事呢。」我笑住應倩兒。

嘈吵嘅班房入面,我哋兩個竊竊私語。
推推推
輕輕一推
追到live 好正

原本以為寫到夕陽個下就End ,但諗諗下唔係短故
菠蘿pizza
推推
今晚有冇文啊
【第三十七話 購物】

班會完結前,男班長叫食物組放學後留低,話要一齊去買嘢食。

倩兒問可唔可以晏少少,佢話想探完媽媽先去買。

其他人都無意見,所以我哋約咗陣間5點係Donki,即係我樓下等。

「咔嚓。」屋企嘅大門被打開,探完媽媽嘅倩兒返到嚟。

「落去啦。」坐喺沙發嘅我喊道。

「你唔換件衫?」倩兒問仲穿住校服嘅我。

「唔洗啦。」懶得換。

「咁你落去先。」

「點解?」

「我唔想畀人見到我哋一齊出去。你唔想嘅我可以落去先。」倩兒提出。

「哦~你怕畀同學見到我哋喺同一棟大廈出嚟。」

「我怕人哋以為我同你個變態佬有嘢。」

「有咩嘢呀?」以前嘅我可能會遷就下倩兒,但依家嘅我搵到戲弄佢嘅方法,所以我唔會手軟。

「就係有嘢囉⋯⋯⋯⋯」

嘻。

每次見到強勢嘅倩兒一變到怕怕羞羞我就有勝利嘅感覺。

「唔玩啦,我落去先啦。」我有如勝利者般挺胸收腹走出門口。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞