與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
To 請你好好放低_ ,本來想完啦,今日都ot到on99,但寫埋呢到先休息。希望你早日走出失戀

受咗五年嘅痛苦校園生活嘅倩兒,絕對值得一句辛苦晒。

事件解決到依家,倩兒都未試過好好抒發情緒,我睇得出佢一直都壓抑緊自己。

倩兒唔知幾時開始企係原地抽泣,無論佢雙手點抹都好,眼睛湧出嘅淚水都無停過。

「我真係好辛苦。嗚⋯⋯我自己一個咗好耐⋯⋯嗚⋯⋯」

或者,佢終於等到一句辛苦晒。

一直默默承受嘅倩兒終於有人同佢咁講。

「我知道。」我將佢擁入懷中。

「我好係好累⋯⋯嗚⋯⋯」

「雖然未來仲有痛苦,但係你唔會再係自己一個。」

「我唔想再做自己一個係角落頭嘅女仔,嗚⋯⋯」

「無問題。我保證。」

「我都好想媽媽病好,嗚⋯⋯」

倩兒果然係愛自己媽媽,即使對方係自己痛苦嘅原因。

「吉人自有天相。」

「嗚嗚⋯⋯」

所有嘅情緒都釋放。

埋藏係心底,幾年份嘅感情爆發。

以往嘅佢為咗唔令其他人擔心,將所有嘅感情都封印係自己體內。

或者呢個就係倩兒叫我一齊探佢媽媽嘅原因。

佢想畀我睇到佢所重視嘅一切。

佢信任我。

佢依靠我。

「真係辛苦晒你,你已經做得好足夠。」

倩兒喺我懷內放聲大哭。

夕陽嘅餘輝猶在。

被告知可以停落嚟嘅女孩。

等待已久嘅一句客套說話。

鬱悶爆發嘅𣊬間。

值得信任嘅人喺身邊。

呢個女仔,真係辛苦晒。

嚎啕大哭後,倩兒就推開我:「你果然係變態佬,呢個時候仲抽我水。」

倩兒對我擺出鬼臉,然後就跑走咗,我就即刻跟上去。

最後,我哋兩個就係打鬧聲下跑返屋企。

【第三十五話 完】
辛苦嘅日子終會過我明咩感覺㗎
又話無甜 呢兩篇甜到糖尿末期
多謝你呀,我都會好好咁生活落去,我相信總有一日我都會遇到一個倩兒嘅(雖然唔知你會寫good end定sad end
唔好quote文
唔開心還唔開心
緊記quote文係大忌
對唔住呀無下次,你哋原諒我啦
係時候甜啦
男主角個廢柴都未肯承認佢鍾意倩兒
「我係好累⋯⋯嗚⋯⋯」

10個校錯未
推推
推推
正一萬言
又喺度見到山區巴你
Between男主正一萬言

唔會有故係佢唔出現
【第三十六話 旅行前的準備】

「諸君好!後日就係秋季旅行,目的地係馬鞍山郊野公園!」男班長係老師檯前向同學宣告。

「我哋今日傾分工嘅事。」係男班長隔離嘅女班長講。

「有咩要準備呀。」陳浩然興奮地舉手問。

個鹹濕仔一直都好鐘意女班長,所以佢好開心咁回應女班長。

「我哋可以分做兩個大組。」男班長講完就係黑板寫下幾個大字。

食物組。

玩樂組。

「我哋需要諸君分別準備燒烤食物同埋遊戲。」男班長講。

「每組大概要多兩至三個人,我係玩樂組leader,而男班長就係食物組leader。」女班長闡釋。

「我入玩樂組!」陳浩然旋即舉手加入女班長嘅一組。

「無問題。」女班長對陳浩然報以一個微笑。

「Yes!」陳浩然興奮地叫咗出聲。

「仲有冇其他人想幫手?」男班長問。

「我都想去玩樂組。」女同學李樺舉手加入。

「我諗玩樂組夠人啦。食物組有冇人想加入呢?」男班長道。

鴉雀無聲。

有一隻手緩緩舉起,係男班長眼中,呢隻手有如漆黑中嘅螢火蟲,一樣咁閃耀動人。

舉手嘅倩兒察覺到眾人嘅目光係佢身上,佢就有啲怕羞咁捲一捲佢嘅短髮,再講:「我想幫手買食物。」

「我都買食物!」我緊隨倩兒嘅足跡加入食物組。

我擔心倩兒自己一個同其他同學會相處唔嚟,又怕佢同其他人講嘢會尷尬,所以我決定留喺佢身邊。當係喺佢身邊幫助佢重投社會。

「非常好!多謝兩位!」男班長開心到用力拍掌。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞