與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
女班長鍾意倩兒
我唔理呀!

你唔理,你估我理唔理?你真係風趣
我都覺
懷疑女班長鐘意男主唔想女主同男主發生關係
男班長今篇做到嘢
突然醒咗咁多
周璇唔係女班長
今日之後應該唔洗再ot
咁就可以期待下巴打加速啦
加速
【第三十八話 出發】

到咗班會旅行出發嘅一日,倩兒今日穿咗白色連身長裙再加多一件灰色背心同黑色圓形帽,濃厚嘅文青味。

「幾好睇。」我讚佢。

「唔洗你讚我。」但係佢耳仔郁郁。

「緊唔緊張,開唔開心?」我問。

「你差唔多要落去等佢哋啦。」我講。

倩兒要喺周璇同男班長嚟到之前去樓下等佢哋,廢事我哋同居嘅事穿煲。

過咗一陣,倩兒、翹住倩兒嘅周璇同男班長就嚟到我屋企。

我哋將食物放晒入Ikea嘅藍色大袋,之後就一人拎住一袋出發返學。

「兒兒你今日好靚呀!」周璇撞向倩兒。

「你都係。」對比起倩兒嘅文青風,周璇行嘅明顯係日系風格。格紋襯衫配深啡色嘅綾織打摺八分褲同人對大地色布鞋。

順帶一提,我就係u記風,黑色摺腳長褲配黑色短袖tee同黑色MA1。男班長就係紅白格仔恤衫配上淺藍白牛仔褲加個大書包。

話時話,周璇就好親近倩兒,明明以住都無乜交流。

點解依家會變到咁?

係咪有乜嘢轉捩點?

暴打雅妍之後?剪短頭髮之後?行Donki嘅時候?

喺我諗緊嘅時候,周璇對住我大叫:「梁諾衡!幫我拎埋啦!」

周璇遞咗佢個裝滿零食嘅ikea藍色袋畀我,但係我無拎。

「你嗰袋好輕咋喎⋯⋯」

「小璇,你要自己拎返呀。」倩兒幫口。

「兒兒咁講就算啦。」周璇講完就自己拎返好佢嘅零食袋。

「點解你會咁聽倩兒話?」我問周璇。

周璇望一望我,再講:「你好關心兒兒?」

「或多或少都有啲。」

「唔同你講。」周璇打量多我一次之後就向前跑走。

返到學校之後我哋就坐校巴出發去燒嘢食。

本來我想坐喺倩兒隔離,但係因為周璇已經同咗佢坐,所以我就去咗搵陳浩然。
210 正評加更
210 正評加更

「活動準備成點?」我問。

「Perfect池。」陳浩然舉起手指公道。

「有咩玩先?」

「都係嗰啲嘢,你轉頭就會知。」

「懶係神秘。不過講開又講,你同女班長點先?」我知道陳浩然對女班長有意思。

「無咗李樺會好啲囉!條友成日癡埋我到,搞到我同女班長嘅獨處時間都無埋!」

「但係行程唔係你同女班長兩個人負責咩?」

「咪就係囉!李樺死都要跟住我同女班長,話唔可以畀我哋兩個獨處。阻頭阻勢!」陳浩然講完就怒視坐係前排嘅李樺。

李樺咁啱回頭望過嚟,見到陳浩然望住佢,佢就好開心咁向陳浩然揮手。

「佢係咪嗒你糖咋?」

「咪啦!我對女班長專心一意,其他嘅女人只係浮雲。」

「有冇信心食到佢先呢?」我問。

「我覺得差唔多㗎啦。我咁靚仔,女班長可能只係等我表白。」陳浩然講完就撥一撥瀏海。

「收皮啦。」

「唔好講我啦,你同倩兒呢?」

「咪又係咁。個周璇唔知點解好癡倩兒身。」

「周璇?幾靚女㗎喎。」

「感覺周璇對我有好大敵意。」

「點解你好似得罪晒全部女人?」

「我都唔知。不過近排倩兒對我好似無以前咁口臭。」

「咁你想唔想同佢一齊先?」

「我同佢只係朋友嚟。」

「咪玩啦伍寶。我就覺得你對佢有啲嘢。」

「有嘢嘅話我點會唔知。」

「當局者迷。」

「無你咁好氣。總之我同倩兒只係朋友。」

「在心中啦!」陳浩然拍一拍我膊頭。
【第三十八話 完】

Sorry分咗咁層post,放工個人頭暈暈,打完加更嗰行唔記得post埋文
10校錯加更

【第三十九話 燒烤】

去到馬鞍山郊野公園,我、倩兒、陳浩然、周璇、李樺、男班長同女班長七個就霸咗一個爐。

陳浩然坐咗喺女班中同李樺中間,而女班長嘅隔離就係男班長。而倩兒就坐咗喺我同周璇中間。

「兒兒,你食唔食雞翼呀?我燒好咗啦。」周璇問。

「你食先啦。」倩兒唔太識應付熱情嘅周璇。

「咁你有咩想食就同我講啦,我可以幫你燒。」

我將燒好嘅芝士腸同埋丸放落碟之後遞畀倩兒:「食?」

「唔該。」倩兒接過我燒畀佢嘅食物,周璇唔甘心咁望住我,而我就用勝利者嘅眼神望返周璇。

另一邊廂嘅陳浩然。

「女班長,我燒好咗牛柳啦,請你食。」陳浩然將佢燒好嘅牛柳交畀女班長。

「多謝。」女班長客氣地講。

「陳浩然同學,你呢舊牛柳又燒得幾好!賣相非常吸引。」男班長讚賞。

「畀你試下呀。」女班長將陳浩然燒畀佢嘅牛柳送畀男班長,男班長欣然接受,然後馬上就食咗塊牛。

「好食!陳浩然同學,你嘅燒烤技術真係唔錯!」男班長發自內心咁稱讚陳浩然。

「哈⋯⋯多謝。」陳浩然無奈又失望咁講。

「畀你。」李樺將兩隻燒雞翼遞畀陳浩然。

「唔該。」雖然有嘢食,但係陳浩然依然係一臉失落,相反畀食物佢嘅李樺就笑到見牙唔見眼。

「到底呢一班人識唔識燒吃畀自己食⋯⋯」我低頭自言自語。
到底呢一班人識唔識燒吃畀自己食
陳浩然坐咗喺女班同李樺中間
我地會唔會逼死樓主
李樺想溝浩然 浩然想溝女班長 女班長想溝倩兒
屌 錯配曬
周璇同女班長唔係同一個人
推推
推推
推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞