與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
推推
【第四十八話 賤父】

「呢到就係你屋企?」

井字形嘅公屋,中高層嘅單位,不銹鋼半趟掩鐵閘,虛掩嘅木門,電視節目嘅聲音,遮住屋內嘅掛簾。

「嗯。」倩兒點頭回應。

「世伯係入面?」

「嗯。」

「你想畀咩我睇?」

「入去就知。」

倩兒微微顫抖嘅雙手慢慢咁將鎖匙插入鐵閘嘅鎖匙孔中。

「咔嚓。」

鎖匙扭動,鐵閘嘅鎖扣輕開。

「咔咔咔咔咔咔。」鐵閘被拉開。

「入去啦。」倩兒聲線有啲震抖。

「你好驚?」其實我多少都估到倩兒同佢老豆關係唔好,唔係嘅話佢點會寧願同個陌生男仔一齊住都唔同老豆住。

「有你係到。」倩兒輕輕拉住我衫袖。

「打攪晒。」我撥開掛簾走入屋內。

大叔,留住口水瞓喺沙發,地上大量嘅花生殼、啤酒罐同煙頭,手執馬報,電視播住賽馬直播。

我心中大概有個想像,諗唔明嘅唯獨係點解伯母無同呢個男人離婚,明明伯母就有呢個條件。

我拍拍跟隨我入屋嘅倩兒膊頭:「無事嘅。」

「嗯。」
瞓咗喺沙發嘅大叔緩緩起來,睡眼惺忪嘅佢望望倩兒後講:「你返嚟啦女?呢個乜水,你男朋友?搞嘢唔好咁大聲喎,我賭緊馬。」

無問過。

無問倩兒呢段時間去咗邊、發生過咩事。

無關心。

噁心嘅性騷擾。

大叔見倩兒無回答佢,就將矛頭轉向我:「細路,你想搞我個女?你咩料呀?」

倩兒握住我隻手示意我唔好出聲,然後倩兒講:「佢住天晉,兩個單位打通。」

「嘩!有錢人!」大叔高興地用手掃一掃沾滿塵嘅沙發,再道:「坐低同叔叔講幾句先。」

我唔情願地坐落充滿花生碎嘅沙發上後大叔就講:「我就得一粒女,同佢搞下嘢當然唔係問題,但係你都有幾個錢,你畀返幾個我先順氣㗎嘛。」

「吓。」我氣上心頭,即時遠離大叔。

「唔洗咁激動。依家唔畀都無問題,遲啲分手或者結婚都記得畀一舊錢嚟,我得一粒女咋!畀你食咗,點都係我蝕底。」

但係你無關心過佢。

大叔見我無回應就對倩兒講:「女呀,有錢人,要捉實啦,快啲生個B唔好畀佢走。」

內心嘅話毫無掩飾。

倩兒嘅老豆就係咁嘅人,所以倩兒先要出走。

倩兒明顯地驚緊。

「世伯,恕我直言,倩兒唔係你嘅生財工具,佢係一個人,請你好好尊重佢。」

「你咩料呀!以為有錢大晒呀!我點樣教女唔洗你指指點點。 總之你要食我個女嘅就即刻畀錢。」

「你根本無資格做老豆。」

「屌你老母,咁撚多口水!我點對個女關你撚事!我畀錢養佢㗎。」

「應份㗎。」

「我真係屌你老母,係咁辣鳩我。」大叔氣沖沖咁衝向我,睇嚟想打我。

「啪!」

一巴掌。
最憎啲人講到女人就係雞咁架喇
你男朋友?搞嘢唔好咁大聲喎

世伯幾好喎, 神助攻
識有人真係做到
男主終於做返個男人啦
跟住發現係主角被人打
平平
成件事好萬言
點睇都係倩兒郁手啦
似係倩兒打佢
推推
推推
故呢
push
原來未完架屌,又要追文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞