與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
男主會唔會變萬言好驚
話時話,周璇就好親近倩兒,明明以都無乜交流。
以往 定 以前
都係錯,樓主加更
樓住快啲出啦,我朝早0800由一開始追到宜家
一碟雜丸同燒金菇放咗喺我身前。

「我唔係話特登燒畀你食,只係你畀咗嘢食我所以我先想請返你食。所以你唔好誤會,我真係唔係為咗你而燒啲丸!總之你快啲食啦。」倩兒一氣呵成咁講。

「係嘅係嘅。」我笑笑口咁食晒倩兒為我準備嘅食物。

燒咗一個幾鐘嘢食,大家都差唔多飽之後,陳浩然同女班長就同大家講可以一齊玩遊戲。

「想玩嘅可以過嚟啦!」女班長講。

「唔想玩嘅可以自己周圍行下,唔好阻住晒!」同樣係負責遊樂活動嘅陳浩然講。

「正經啲。」女班長痛斥陳浩然。

「係嘅~」陳浩然一臉滿足。

「我唔覺陳浩然咁講有咩問題囉!」李樺企喺陳浩然嘅一邊。

「我有問題!女班長完全無講錯!」陳浩然嘅心一早就跟住女班長走。

「切。」李樺咬牙切齒咁發出唔甘心嘅聲音。

「兒兒,我哋一齊去玩囉!」周璇拉住倩兒走。

「我想食嘢喎⋯⋯」仲未食飽嘅倩兒唔想走。

「我想同兒兒你呢個朋友一齊玩喎!」周璇試圖求倩兒跟佢去玩。

「朋友?我哋?」倩兒迷惘地指住自己講。

「兒兒,你無當我係朋友呀?乜我哋唔係朋友咩?」周璇激動咁講,但過咗陣佢又好興奮咁講:「定係你想同我做朋友以上嘅關係!!!」

「我可以同你做朋友咩?」倩兒無視極度亢奮嘅周璇,再冷靜地道。

「我以為我哋一早已經係朋友咋,嗚嗚。」周璇扮喊。

我拍拍倩兒膊頭:「只要你願意,周璇就會係你朋友。」

「就係咁簡單?」倩兒一臉不可思議地問。

「無錯。」

倩兒望返去周璇嘅方向,再講:「我可以做你嘅朋友嗎,小璇?」

「當然可以!」周璇開心到攬住倩兒。

倩兒個樣雖然有啲難受,但係佢無推開周璇。
周璇似係lesbian
同旋旋一齊算啦
有冇人同我一樣好撚憎個旋旋
兩個擁抱嘅女人分開之後,周璇就指住我講:「今次就破例同你講聲多謝!我批准你以後叫我小璇啦!」

「係嘅,小璇。」我笑住咁應。

「有啲怪,不過算!我哋出去玩啦,兒兒!」小璇講完就同倩兒一齊跑去玩閃避球,而我就繼續喺到燒雞翼。

因為一個小小嘅契機,首次參與班會活動嘅倩兒有咗朋友。

見到倩兒羞澀、腼腆嘅笑容,我就知道佢真係唔同咗。佢開始融入到呢個群體。

我都戥佢高興。

但係我心入面覺得有啲怪,點解小璇會咁主動?如果佢係想同倩兒做朋友嘅點解唔一早搵佢?係咪因為分咗喺同一組買餸之後先想同倩兒做朋友?我硬係覺得有啲位好唔妥。

過咗一陣,周璇就一個人氣喘喘咁行返嚟坐低。

「我無力啦。」周璇邊喘氣邊講。

「你無嘢呀嘛?」我慰問佢。

「我只係體力有啲差。」周璇講。

「咁你抖下。」

「你畀一分鐘我。」

我唔明佢想點,但一分鐘就畀佢。

「隨便。」

一分鐘過後,周璇終於抖順條氣,佢深呼吸一口再講:「問你一啲嘢呀。」

小璇講完之後就挨近我,畀我食咗啲啲波餅,再含羞答答咁望住我問:「你覺得我點?」

突發,好似有條女想同我表白!

【第三十九話 完】
小璇係公廁, 比樂文玩完轉頭又搞諾衡
推推
小璇少癲
樂文係邊個
吓睇唔明。到底做乜鳩??
男主撚多咗
舊故
【第四十話 告解】

周璇含羞答答咁望住我問:「你覺得我點?」

呢個表情、呢個問題,咁都唔係表白?

無啦啦!?咁突發?

話說周璇對波掂到我手肘嘅時候我已經扯扯地。

我識咗佢一日左右就咁主動,過多日咪玩乜都得!?

「你做乜個樣咁下流?」周璇臉容扭曲咁問我。

「係咩,無呀。」我連忙抹抹嘴同翹起雙腳。

「咁你覺得我點姐?」

「幾好呀,幾開朗,哈哈。」鬼知你咁多嘢咩。

「多謝。不過我只一個懦夫,定係婦?總之就係咁。」

「點解要咁話自己?」

周璇望望我再講:「我想知道你同倩兒係咩關係?」

「做乜轉話題?」

「你答啦。」

「朋友囉。」

「唔洗呃我啦,你哋係咪拍緊拖?」

「無呀,我哋朋友嚟㗎咋。」

「真係無特別嘅關係?」

「無呀。」

「咁點解你屋企廁所嘅洗衣籃入面會有件女裝校服?」

仆街!

上次畀佢上嚟我屋企真係​​露出咗馬腳。

冷靜啲!

有女裝校服都未必係倩兒嘅。可能我鐘意著呢!啲籃球撚鐘意聞底褲,gym撚鐘意著女裝囉!
「我女朋友㗎。」我心虛咁講。

「我知道你同雅妍分咗手。」

到底你知道幾多。

「er⋯⋯」

「嗰件校服係倩兒嘅。連有污漬嘅地方都一樣,點會唔係同一件。」

完了吧,如無意外。

「你想點?」

「我想知道你同阮倩兒咩關係。老實答我。」

「朋友,但係再多少少囉。」

「算啦,我接受呢個答案。我有啲嘢想同阮倩兒嘅朋友講。」周璇確認咗啲唔知咩嘢之後就煞是認真咁望住我講。

「你到底想點?」

「我知道雅妍佢哋係畀阮倩兒打傷。」

「我唔明喎。」我扮傻。

「唔洗扮啦。雅妍同佢啲黨羽喺ig story已經暗示晒係畀人打。」

「咁都未必係倩兒做。」

「你同陳浩然喺何老師想捉阮倩兒出嚟嘅時候咁大反應,之後我喺你屋企見到阮倩兒嘅校服,加埋阮倩兒特登剪頭髮,再考慮埋阮倩兒一直畀雅妍圈子欺凌嘅過去,我都幾肯定雅妍係被阮倩兒打傷,而你哋兩個男仔就幫手隱瞞。」
女生校內遭欺凌非禮 指校方阻報警 警拘涉襲擊男生 基孝中學:配合調查
https://lih.kg/2712469

This is HK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞