與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
ot緊
加油
呢㗎頂你笑咗
雞胸紅米飯世一
休文一天
ot 辛苦 今日放過你
希望樓主今日唔洗ot
可以出文
辛苦晒
【第二十一話 親自解決】

之後嘅一個月,我同倩兒都有去拳館訓練。經過訓練後,倩兒依家成個架勢唔同晒。

至於係學校方面,因為我同陳浩然成日都借啲依走去倩兒附近吹水等其他人埋唔到佢身,所以其他人都唔係太搞到倩兒,但係唯獨去女廁嘅時候,我哋就阻止唔到。

雅妍嗰群臭雞,每次見倩兒去廁所都會跟埋去,因為我哋入唔到女廁所以無計可施。倩兒每次喺廁所出返嚟都全身濕透,樂觀啲睇無畀人打已經算好,但係其實完全唔好。

我哋有試過出聲,但無用。

「八婆,你咪撚入去搞事呀!」陳浩然阻礙跟住倩兒嘅雅妍入去廁所。

「我去女廁,關你撚事呀?」雅妍同佢啲跟班即刻起鋼。

「我知你係入面玩撚嘢嘅。我警告你呀,再入去玩嘢你死撚硬呀。」陳浩然來勢兇兇,但係雅妍絲毫無退縮嘅打算,佢仲行前一步睥實陳浩然。

「你依家大我呀?我驚你玩唔撚起呀。垃圾。」雅妍篤住陳浩然心口講,佢仲拉長垃圾兩個字嚟講。

「你好撚串喎!」慶過火屎嘅陳浩然想抽拳打去雅妍。

但係陳浩然出拳之前,雅妍大叫一聲:「5A班陳浩然想入五樓女廁呀!」

聲音之大,附近嘅老師都聽到,心知不妙嘅我哋即刻走人。

跑走嘅時候我隱約聽到雅妍講咗聲「廢物」。

不過有老師上嚟嘅話,我哋就唔洗擔心喺廁所入面嘅倩兒會有咩事,班臭雞斷估都唔會大膽到係老師面前玩嘢。

但係陳浩然就嬲到仆街,成道氣谷住谷住。

「條臭雞!我要打撚死佢!」陳浩然嬲到好似就嚟爆衫嘅浩克咁。

佢講嘅臭雞係我個ex,雖然佢真係好臭,但係有人話要打鳩佢,我個心都有啲唔太開心。
當晚返到屋企,倩兒少有地主動同我講嘢。

「咪叫咗你唔好多事。」倩兒臉無表情,唔知佢係嬲點。

「唔係我呀,陳浩然咋。」所以我無份多事呀。

「多謝。」倩兒坦率咁道謝。

「你發燒?」

「你好無禮貌。」

「講笑,哈哈。」

「但係我聽日會親自解決呢個問題。自己嘅事始終要自己做先可以斬草除根。」我可以從聲線中聽到倩兒嘅決心。

「你想點做?」

「聽日你就知。」倩兒故弄玄戲。

「蠱惑呀你,收收埋埋。」我笑笑口咁講。

「我想問一樣嘢。」倩兒用比平時細嘅音量問。

「請講。」

「我唔太肯定我嘅做法係唔係正確⋯⋯」倩兒吞一口氣再講:「你係唔係無論如何都會支持我?」

面對一個困擾咗自己咁耐嘅問題,倩兒已經鼓起咗好多嘅勇氣去踏出一步。

或者佢呢一刻都仲係好迷惘,又可能佢想縮沙,但佢需要嘅係他人無條件嘅支持。

而同輩中唯一可以畀到支持佢嘅就係我。

倩兒需要一個支持佢嘅人,我當然樂意成為呢個支柱。

「係。無論結果係點,無論有幾痛苦我都會陪住你。」我誇下海口,只因我想向佢展示我對佢嘅支持。我支持佢解決係佢自身嘅長年欺凌問題。

當時我估唔到,倩兒解決問題嘅方法係咁震撼。

【第二十一話 完】
打死個八婆
一拳打鳩死佢哋
penana 120 like加更

【第二十二話 是你先出手】

放學後嘅一樓,老師同校務處職員都走清光嘅時間,雅妍為首嘅臭雞三人組躺平喺地上,並發出痛苦嘅低吟。

佢地面前有一個企得畢直嘅黑衣女仔用充滿怒火嘅眼神俯視佢哋。

時間返到較早之前,倩兒今日扎咗條馬尾,眼神充滿火光,我當時都好期待想知佢會點解決欺凌件事。

但係直到放學,倩兒都無動靜。

我同陳浩然問佢想點佢又唔答,淨係叫我哋等。

時間去到五點左右,倩兒帶我哋走到去一樓一間班房,再講:「佢哋其中三個人陣間練完波會係到換衫同休息。」

睇嚟佢做過下調查。「佢哋」所指嘅應該就係一直以嚟欺凌佢哋嘅人。

倩兒換上一身black bloc,包到實一實,我完全認佢唔到。

正當我想問點解要著到咁嘅時候,我哋聽到雅妍嘅聲音。

果然如倩兒所料,喺運動學會練習完嘅雅妍同佢兩個朋友就大搖大擺咁走入我哋隔離班房休息。

我望向倩兒,佢對我點點頭就衝咗入隔離班房。

我立刻拉住未反應到過嚟嘅陳浩然走出去隔離班房外面偷睇。

「啲女人會唔會打交架?佢包咁密實,擺明係唔想人認到,似係想做啲踩界嘢。」陳浩然問。

「唔會掛。但係對面有三個人,有咩事我哋衝入去救人啦。」我講。

雅妍一行三人見到一身奇裝異服嘅倩兒,無不露出錯愕嘅神情。

「你乜水?入嚟我哋地方想點呀?未死過?」回過神嚟嘅雅妍將雙腳交叉疊上檯到再成個黑社會大佬咁嘅tone講嘢。

「點解要飛諾衡?」倩兒壓低聲線講。等等,點解無啦啦要拉埋我落水。

「原來女人嚟嘅。你鐘意個傻仔呀?你去溝佢囉,到時記得分啲零用錢畀我。」雅妍果然只係當我係提款機。

「你只係因為錢而同佢一齊?」倩兒再問。

「關你撚事咩。係又點呀,你問撚夠未?同埋你係邊撚個呀,咁多事做乜?」雅妍答。

「玩弄他人真係咁開心咩?」倩兒嘅怒氣值愈嚟愈大。

「都幾爽架。就好似咁。」雅妍講完,佢嘅朋友臭雞一號就行去倩兒隔離,再一巴打落去。

「啪!」

「唔好郁!」倩兒大叫,佢雙眼係望住喺門口嘅我哋。如果唔係佢叫住,我同陳浩然已經衝咗入去拉走倩兒。
Yes終於打鳩隻臭雞
爭仔好睇
打到佢破相
加速 打柒條臭雞
打佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞