與我同屋嘅女同學打到帽我嘅ex躺平//《同居女孩》

1001 回覆
274 Like 22 Dislike
關你咩事呢毒撚
但係,佢嘅對手係女子高中生。

「唉,男班長,你聽我講。」周璇搭住男班長膊頭再講:「女仔鐘意嘅嘢你唔好深究咁多,如果一直都係咁嘅話,你永遠都唔會有女朋友。」

「唔⋯⋯」男班長嘅死穴畀周璇點中,將軍。

男班長再次、心不甘情不願咁講:「無⋯⋯無問⋯⋯題⋯⋯請買。」

「真係嘅?」今次,倩兒一臉高興咁向男班長確認。

「係⋯⋯」男朋友合埋雙眼答。

「多謝!」

見到倩兒嘅笑容,男班長都放鬆咗一啲,佢問周璇:「係咪咁樣我就會有女朋友?」

「唔係。你呢世都唔會有。」

呢句說話有如十萬伏特擊中男班長,男班長渾渾噩噩咁推住手推車去埋單。

離開Donki之後,周璇提議:「不如放啲嘢去梁諾衡屋企,佢住樓上。聽日我哋早啲嚟佢屋企幫手拎啲嘢返學校。」

我同倩兒立即有一個視線嘅交流,生怕同居嘅事會畀同學發現。

下一秒,倩兒就冷靜咁答:「我同意。」

「可以呀。」倩兒同意我都同意。

我whatsapp倩兒。

我:點解同意呀!

倩兒:我鎖咗門,無人入房嘅話唔會知我哋同居。

我:Ok。

原來唔洗驚。

上到我屋企之後,佢哋就將食物塞滿我嘅雪櫃。

「我想去廁所。」周璇講。

「呢到。」倩兒好自然咁指住廁所。

我心知不妙,如果倩兒係第一次上嚟又點會知道廁所喺邊。
廁所點都有兩set野啦
「係⋯⋯」男朋友合埋雙眼答。

男班長!!!
倩兒擺明特登宣示主權
是咪可以加更喇
出多篇啦
咪啊 你唔好比男班女溝到倩兒啊 小心收刀片
推推
live
文呢
唔比係呀媽細妹家姐架
今舖水洗都唔清
又知廁所喺邊,WiFi都自動連埋
倩兒有古怪
條女似係之後會做媒人婆
點知周璇推錯門 入咗倩兒間房🤭
上次食阿敏,今次可能到小璇
倩兒見到我困惑嘅表情就知道自己講錯嘢,但係覆水難收。

「我⋯⋯」倩兒想兜,但係諗唔到理由。

周璇無在意我哋,佢筆直地走向廁所。

佢好似無留意我哋擔心嘅事。

去完廁所出返嚟之後,周璇就問:「係喎,兒兒點解會知道廁所係邊嘅?」

仆街了。

「咁啱估到⋯⋯」倩兒眼神閃縮咁答。

「又會咁啱?」周璇有啲懷疑。

「真係咁啱㗎,小璇。」倩兒講。

「兒兒!」聽到倩兒叫佢做小璇就攬住倩兒,但小璇又再問:「你係咪一早上過嚟呀?」

「無⋯⋯無呀⋯⋯」倩兒眼視非常遊離。

「真係?」

「真㗎,小,璇。」倩兒再講。

「咁我信你先啦。」

好彩。

其實如果我哋唔心虛嘅話,我諗其實應該有好多解釋。

不過今次無畀人懷疑就算。

「咁我哋都走啦。打攪晒你啦梁諾衡同學。」男班長講。

「我哋一齊走啦兒兒!」周璇拉住倩兒走。

倩兒一臉唔情願咁走出屋企,始終佢唔可以係其他人走晒嘅時候仲留係屋企同我單獨相處。

但係我又唔想佢出去白行一轉,所以我係周璇手上將倩兒搶過嚟。

「倩兒唔走㗎啦。」
宣示主權
咁癡線
Penana 270 likes加更

「吓⋯⋯」倩兒驚訝地道。

「吓!」周璇驚訝地叫,再拉住倩兒講:「兒兒要返屋企呀!」

「我、倩兒同陳浩然今晚約咗食飯呀!」我講咗個大話。

「兒兒,係真㗎?」周璇問倩兒。

「係⋯⋯」倩兒同我一齊講大話。

「唔得!你哋唔可以孤男寡女留係呢到!」周璇激動地講。

「周璇同學你冷靜啲。」男班長插嘴,佢再講:「一男一女係同一個空間都未必會有啲咩事發生。另外,考慮埋現今開放嘅社會風氣,即使有咩事其實都無乜大不了。你咁保守會識唔到男朋友。」

You dare use my own spells against me, Potter?

男班長好嘢!

「我唔理呀!我唔想佢哋獨處。」周璇出咗女人嘅大絕。

倩兒講:「小璇,你信我啦,無事㗎。」

「好啦,我信你。」周璇突然變得順攤。

然後,周璇同男班長就走咗啦。

「不如真係出去食飯囉?反正咁夜都未煮飯。」倩兒提議。

「咁不如真係叫埋陳浩然啦。」我講。

「⋯⋯隨便你。」

陳浩然爽快答應邀約,然後就係三人晚餐。

【第三十七話 完】
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞