(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
件oversize好撚厚wo
我自己就
一日胸加3頭
一日膊加腳
一日背加二頭咁操
我琴晚買,今日dispatched
無聊一問
組同組之間除左玩手機仲可以做乜
拉筋
記低做咗幾重 幾下
反思做得好唔好
Flex吓肌肉 深呼吸為下組做好準備
胸背膊腳胸背抖
膊腳胸背膊腳抖

Or

胸背膊腳抖胸背
膊腳抖胸背膊腳
ddl完下背會痠正唔正常?
做嗰陣唔係好覺痠,最後拆餅就勁痠,痠到唔想拆。第日都會覺得痠。
有無Ching deadlift未拉起前鎖upper back都有困難
我每次做準備動作都有啲round back
喺咪蹲得唔夠低?
認真答你 昅女攞motivation 仲有用過飲pre workout
抖足氣Hinge好啲,hinge到盡就蹲低少少全身一齊上
我覺得可以試下墊高個dumbbell,starting position太低好容易load 左去lower back度
好奇問下 咁係咪做sumo同conventional 都可以令個背立體啲 只要岩form
我都係 自從封完尖之後 再開返 我RDL DL 都會lower back酸到仆街 但hamstrings無咩feel
建議將枝膠喉放係背度check下自己無負重下hinge 成點先
正常黎講rdl hamstring要有tension
請問一下 如果想果一日著衫pump啲
大家會選擇Push day定Pull day
我唔考慮full body嘅原因
係因為唔想影響左今個禮拜嘅plan
胸啦
push/pull都得 最緊要加膊
一個好既deadlift應該下背完全無壓力?
我做dl如果腳有10分酸既話 下背都會有2分
即係我其實做得唔好??
想請教下點突破樽頸
彎舉樽頸左好耐
主要係右手
有時舉個陣會feel到少少痺
Feel到係一線筋咁
由格甩底痺到去前臂
關唔關事?
一”條”筋
膊頭 手臂
party 必備
Pump得半個鐘至一個鐘 唔會有一日
185cm高
佢Off session 100幾kg 、大約10%bodyfat,6餅=260kg
加少少drug 加成eq /tren /a50、拍片加成

你當佢玩緊2 x body weight deadlift就差唔多

其實增肌黎講,三項真係唔洗長期玩到超重,強如David laid都受傷

利申,覺得岩form下2倍body weighs deadlift已經好有feel,最多每星期每組追多一下。大約用幾個月時間個月左右追到每組8-10下,就將deadlift轉做羅馬櫈/rack pull,輪住咁轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞