(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
我仲會錯意都關雙手發力個個問題,唔該曬
身高185 ,190磅 。體脂唔係好知。
啱啱search 體脂比。我諗25%左右
而家做裝修。朝早食茶記豬扒,雞扒米線,檸檬茶
中午食茶記 豬扒飯 雞扒飯 燒味飯
晚餐屋企食 魚 菜 豬骨...之類

以前食過一排素食。都係差唔多
真係唔介意俾學費。但係好抗拒飲奶粉
講問軌道有旋轉係咩意思?
我發現幾多巴打都推薦upper lower / PPL,好少body split,可以請教下點解嗎?

我見有講法一個星期2次hit兩次係科學上增得好啲,但睇YouTube 好多bodybuilder 都仲係行body split,係因為佢地去到太高手鄧要做到咁先操得夠強度?
邊樣舒服揀邊樣 冇話高唔高手 我由第一日開始就bro split 一樣會大 睇你自己想揀咩
減脂食大量蛋白質少食碳水 一到夜晚成日放臭屁 有冇咩辦法
開窗開風扇
益生菌
減脂食大量蛋白質少食碳水 一到夜晚成日放臭屁 有冇咩辦法
益生菌

買過黎食 又買左纖維粉食 又食奇異果香蕉 好似無咩改善咁 只係放少一兩次
我覺得條belt 同 knee sleeves唔錯
Wrist wrap就買左字用過
呢度應該冇人聽過佢個名有冇second option
btw budget幾多
如果淨係操腳 平時胸背唔練咁多 會有咩效果
有冇圖

會咁嘅樣
或者另一個做法係 操strong point低碳, 操weak point高碳
Weak point 高碳完接多個斷食rest day 就正
其實冇咩特別,膠通一條
hi各位大隻佬
我啱啱join咗馬鞍山247(極細)
想問依到有無pt 可以陪我操
出面好多都要去私人場
收費可議 但仲係學生可能afford唔到咁多
目標係減肥 想減體脂同練下啲線條
Gymroom所有機都唔識用
依家161cm 65kg

利申:絲打
TG: https://t.me/KOEYJJ

如果唔可以咁做,請無視我,唔好意思
準備爆pm
177 85kg ,body fat 16 用左2年時間變110kg ,body fat over 30人生已完
新手做咗兩個禮拜
第一個星期做完有好明顯嘅doms
到今個星期同一堆exercise做重咗但係so far完全唔痛 係代表冇做夠定係點
身體適應左酸痛
同場之前簽contract有話唔比有pt跟,其實係咪真係會捉,有無ching知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞