(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
照問下先 係咪你太過在意膝頭唔過腳尖?
好多新手都有依個問題 重心放咗係腳踭 導致向後跌
估估下仲要鳩磅rip
閒日 7-9 pm LCK go24 多唔多人
慣左朝早去
咁你想問朝早定夜晚
咪 7pm - 9pm
問放工時多唔多人去
但自己就慣左朝早去
邏輯呢
7-9pm 康文都多人啦
去返自己熟悉既GYM ROOM真係舒服好多

老細做唔做GYM真係一大要素, 上個月去左另一間GYM ROOM, D野全部都亂咁放, 東一部西一部完全唔知想點

TARGET CUSTOMER諗住想食女性一筆, 點知黎襯既大部分都係男人, 但係又不求上進, 成個GYM ROOM 咁撚大得一個SQUAT AREA, BENCH BPRESS, SMITH全部得一部, Adjustable Bench全場得一張, 成個DUMBBELL區得一張BENCH
講得唔好 之前係慣左朝早去
宜家諗住試下夜晚去
邊間
D大陸GYM ROOM, 真係名副其實中國野
得個表面, 內籠垃撚圾
Tdee個數係估值黎 人人活動量唔同 所以要一直觀察效果黎調整
有咩問題,我岩岩做gym成班傻閪一齊操(大家高度都係173-178,62kg-70kg)

Deadlift第一日成班已經一餅5-6下因為有人睇過館長一條片講,deadlift一定係大餅做開始,p記大餅得45磅=20kg
第三個月成班都已經拉緊100kg,5-6下

第四個月,好記得有人拎左拉力帶黎試就突飛猛進,運動最叻個幾個直接上到3餅差個班都起碼加10kg

半年都陸陸續續拉到3餅多少少(拉力帶、share爛bell),3餅已經係我地班排骨嘅2x body weight

係whatsapp 群流傳個條deadlift教學片就係講腰要直支bar有咁貼得咁貼條小腿骨,做錯左就會腰酸。
跟住就成班排骨仔係p記輪姦支bar阻住d波標操野
未夠7點都多人
多人架,搵星期一至四其中一日參觀下
師兄買幾多野
你本身都米8?
唔該師兄
其實係咪可以當埋出街鞋咁著
之前買落
75折, $620
好過著converse
做walking Lunges 呢d個腳踭support 好穩定
又踩得實
本身比人做cross fit
所以我覺得可以,個樣你接受得到就ok
做個中距離跑 3,4k都可以
有啲全間gym得2張bench
真係坐係上面抖都覺得唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞