(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
p記一年5千就唔好制啦
做完食返多啲咪得 心肺好左點都唔係壞事
免費都唔去
俾人煩到嘔
我check 咗68KG 同65KG daily metabolisim rate 都係差30左右KCal
e.g. 可能1個1650一個1620
咁係咪即係多咗呢3KG衹係之前食太多野儲落嚟既肥膏跑步減走3KG都OK
I mean 係咪靠跑步減咗30KG 之後每日calories intake 同以往差唔多都可以保持返體重
因為個daily metabolic rate 衹係差30KCal 咁少
師姐好難答到你喎
背好難無感覺喎
背無感覺而腳有感覺會唔會只係因為拉得輕同時腳本身太弱?
唔會掛 背個rom咁細 就算去到頂手掙頂埋後都係得好少
至少我係拉完一日heavy ham/glute day個背都係冇feel 全部都係腳 唔知其他人點
round back 拉
主要練腳 要背有feel拉rack pull拉重啲
夾硬squeeze個scap咪feel到
練背deadlift唔係必要
Alphalete/GymShark/Squatwolf/VQ/Rise都有買過
要平靚正我諗係Gymshark 同MP
自己就鍾意Alphalete啲款
H&M
$40一件背心
Taobao 都好多平
講少左句,唔鍾意著背心
短褲加 short sleeve top
有幾件pure嘅幾好著,不過太貴了
不嬲round upper back嗰陣順便round埋lower
巴打係度
最後買左幾件AROO OVERSIZE 同貼身既
想講 無推介錯 好撚好著 隻物料好好J
真係SF 2日就到 痴撚線
trytry 先
Ching 你跟size list 買定跟model體型定自己平時啲size
貼身既我大約跟返我著UA PROJECT ROCK個D個SIZE
OVERSIZE我跟uniqlo既OVERSIZE表去買
是咪冇免運?
唔好信model體型,萬師傅咁撚巨話著L
所以我買左M,結果超窄超貼
應該跟佢建議咩身形著咩size穩陣啲
有啲人又話唔好拉rack pull自欺欺人咁
我都諗緊背日應唔應該做rack pull
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞