(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
要睇你目標係咩同而家體型係點
點解突然咁多人去家樂坊測
胸背膊手大把野執啦,10月開始咁快就樽頸
練得都 ok 啦,如果咁都叫樽頸,玩左兩三年果啲叫地獄
不嬲都多,因為免費又唔洗俾人捉去密室 sale
有個問題想問好耐, gym左大半年, 每樣都有keep住少少進步咁, 係引體卡關, 完全0進步, 想問係咪關我太重事? 係咪個人輕身啲先做到引體

80kg
用嗰部輔助引體上升機去做, dips就頭幾格做到呢家唔洗輔助, 引體就頭幾格進步左3格
想知 大家建議搵pt嗎?
自己睇youtube好驚form錯
發覺輔助引體機係無乜用 , 以分段方式去練會好啲 , 半程唔得 , 練住 3份1 程都可以 , 練練下就好快可以做到第一下全程

例如
https://www.youtube.com/watch?v=UA49I8eZBfo
搵 但唔好搵啲鳩pt
睇啱邊個 加密貼上嚟 幫你評下
24/7 咩收費價錢?
終於搵返個account
拎兩隻同重量啞鈴垂直放喺地對比,都有幾個重量嘅啞鈴係一高一低嘅
有冇巴打知strength shop通常咩時候會做減價 想買條buckle belt同wrist wrap
完sem後想系統啲咁學健身知識,請問ching們有冇邊本書推薦睇?或者推薦咩平台有相關知識睇?
Renaissance periodization: scientific principles of hypertrophy training
肌肉與力量金字塔

不過啱啱7折完變番正價
反而想知家用個d脂肪磅準唔準?同依個report 數字有無大分別
你個背廢姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞