(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
適應得咁快 咁係咪一定要做完有doms先會rebuild到肌肉
同場有無性趣一齊做
我都係新手廢j唔識教人
大家一齊渣油
多謝分享...?
247一定捉,只係每間捉得有幾密
衰第一次msg提你唔好偷雞,再捉到就退會籍
唔介意比學費就直接D搵PT啦
我都係自己睇片學無人教,落到去練多d再望下人點做tune下動作好快識架啦,同埋最好set個program比自己今日落去要做d咩練邊part,唔好咩機都做哂但做唔夠重量同組數,仲有workout完先做cardio,btw嗰到6-10勁多人,我通常夜晚先去做
大西北有冇介紹?
幾年前搵過一個。係咁叫我飲奶粉(我自己接受唔到)。
同埋係咁sales 我嘢。
跟住自己就鳩練。冇效果
首先你兩個星期內做左幾多次?
講緊如果係兩日一操/一日一操既話
你身體基本上適應左個酸痛,所以除非重量/強度提升,你唔會感覺到好似開頭果種撕裂既感覺,攰或者得酸既感覺比夠多

同埋因為新手開頭進步比較快,我開頭bp連空杆都覺得重,一星期後都加左每邊5kg。
我就係乜都唔識
唔知啲機係train乜嘢
唔識用 又唔知要做幾多重量
我通常9點半去
睇下有無機會撞啱時間,可以教下你點用D機
上youtube睇片做多d功課

影低d機上網睇點用

我之前leg press同smith 都係自己上網睇點解lock

難得完sem,但腿內側好似拉傷咗,下次run program係繼續返停嗰日定重新開始
每星期都係操三日
所以係咪唔駛理痛唔痛 盡量食夠keep住操先就得
Tg傾?
感覺自己做左一年gym進步好慢 之前成日停gym房搞到斷左 之後又要pick up翻
仆街,點解4百幾人都叫有少少名氣?
扮問得唔得 實際promote 自己?
吓Clinton喎
師兄識野我9up下啫,主要係想講powerlifter 練胸背黎黎去去都係各種press variation同垂直拉,同波標比算練得幾少下
新手做gym想問下點先可以增加肌耐力
例如push up pull up之類既動作
想一口氣做得多d
宜家一分鐘28-32下push-up
想操到40下up
好似點操都增加唔到咁
JJ插沙求指教
有唔同方法:
1抖少啲,做drop set
2第一組test自己連續爆到幾多下(完全唔停),跟住將個下數乘1.5至2,跟住果兩三組就做呢個數,可以停。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞