(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
[url]有無住屯門嘅ching想夾匠雞胸?
問左李良利買10送1但要$800先免運費[/url]
aroo d衫到左,未著
180 76KG買L都只係岩岩好
如果佢d衫加多D透氣網會更好
請問shoulder flexion上抬個陣做唔到180度可以點改善
佢呢個mass咪唔難囉一個中等身型嘅人點樣兩年推50kg db 上胸
落野就年幾兩年
本身佢都操左好耐下
Check下係lat tight/ scap upward rotation有問題 比較大路會係呢兩方面
拉伸多啲個lat 再觀察下
Scap upright 都係練番ohp 去改善?
Scap upward rotation牽涉到既muscle太多 唔知你邊條有事
可以試下背脊埃牆舉手 , 留意肩胛係咪會突出黎 , 如果係就好大可能係肩胛翼問題
有啲sarms仲勁過steroid
sarms都有打針版本嘅

不過有啲人用sarms話自己natural就...
有冇人知animal flow係咩黎,好似好撚鳩咁
鳩屎冇撚用 expression of mobility do not equal to mobility training
kid 2000都話自己natural啦
50kg db仲要推上胸, bp坐底都兩餅半, 咁都唔難?!
睇黎真係要搞一次聚會見識下咁多位師兄
247最重得50kg 未見過人用 想見識下
正手二頭彎舉個手腕有時會痛痛地
可以點解決?
我二頭係做捶式 反手彎舉 正手彎舉
用ez bar
kg喎 唔係pounds喎
想跟巴打學嘢
ez bar應該捉邊個位?
做bp同squat 試過unrack同放返去個陣拉傷左膊
我leg press
而家用插鐵餅個款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞