(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
半年2x bw
淨係記得佢2條友玩2頭彎舉玩到另一條友傷左
6折買?
唔安排isometric hold訓練 拉重拉傷都正常
手長嘅話半年ok
自己一直做緊 rdl 都唔知
以為 deadlift = rdl
sumo 係另一種 自膠
到唔知拗乜9
第一 bodybuilder唔撚需要推高deadlift成績 bodybuilder勁唔勁係睇拉幾重嚟衡量真係笑左笑埋右 中學生做Gym圍威喂咩 收埋啲ego先啦
cbum拉夠唔夠2x bw關撚事咩wfc 我淨係知佢嘅ffmi係連登仔嘅2x
第二 cbum deadlift係放leg day

Deadlift討論完畢
結論cbum都係deadlift用嚟練腳唔係背
拱背 手長 股骨餅已經玩晒
我覺得如果deadlift 純粹係為左練腳不如唔好練deadlift
https://youtu.be/O0U5vIwYzL8

Cbum 4年前已經6餅4下啦喎

重要唔係test pb

如果半年可以deadlift bw x2 做4下真心威

你重要話一定做到
我初初做gym叫pt教ddl佢都係教我rdl,後尾上網睇先知兩樣野
我又冇日日磅 都係一個禮拜磅一次
我琴晚磅69.8kg 今朝起身再磅變咗68.1 真係可以變化咁大定個垃圾磅連體重都錯

有磅野食呀 屋企食嘅都有磅 出街食就估估下咁
但其實每一日都食唔夠2300 平均都係2100-2250
夜晚磅同朝早磅既磅數可以差好遠
你當日已經食左一日既份量既野,到夜晚磅緊係重啲
朝早磅差咁遠係因為身體已經將啲食物消化得七七八八
你磅起上黎咪輕啲,唔會夜晚磅同朝早磅既磅數一樣
磅重最好係定死一個時間磅
例如我係朝早起身去磅(我係衫都除埋磅),就係每日朝早起身磅
我估唔到原來可以差咁多 咁睇嚟朝早磅係最準 唔洗比野食影響
屎尿個啲好大影響架
夾背dl
180 77kg 跟佢買L?
貼身既你跟UNDER ARMOUR SIZE差唔多
鬆身OVERSIZE T 我就跟UNIQLO 鬆身T個SIZE買

我著貼身L 鬆身XL
請教下,Squat做重啲、低RM有時會想向後跌,係咩原因?core hold唔實?
冇片 冇圖
冇討論價值
太多因素
我可就咁同你講5-6個原因 隨時冇一個fit your case
Yes sir, 咁我有機會拍到片再問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞