(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
咁胸既外圍同內圍
內圍接近完全冇發展過係咩問題?
勤力巴竟然想同pixel巴再續前緣
小弟新手 真係乜都唔識 求指教
想請教 d師兄講話普通上磅飲whey protein
修身先飲iso 但我一飲whey個背好易爆倉
定飲iso算
唔食得。太高糖
糖份係致肥主因之一
無咩所謂,有錢飲isolate,無錢就飲whey protein
爆倉好睇個人體質,你飲咩味?可以試下飲D無味 無添加既試下會唔會好D
話之你食麥記
卡路里攝取量少過消耗量就得就得
但人體卡路里係dynamic
建議你每日磅 一星期後再睇下體重有冇下跌
先知個tdee準唔準
有冇師兄買過可調啞鈴+ 啞鈴櫈
想喺屋企做, 有冇LINK 介紹下
you need better mobility and probablz improve on zour core strength
胸形狀係天生
唯有練大啲
我都係飲奶類易爆倉,一路都飲iso,都係貴百零二百
想問下買SBD快扣 係咪SBDHK最平最好?
Whey都係朱古力同雲尼拿呢d味
見Mars有d綠茶味好吸引咁 但係咁飲返iso 唔搞咁多
都係飲返iso100算
9up挑人機個個都唔自貼先有咩好講
但點解啲人要食到咁清?
我自己一餐大快活紅米飯
一餐屋企食 加杯蛋白粉 蛋白質已經夠
唔知我計錯定點 都仲有幾百卡剩
其實冇一樣野叫食"清"
係大家自己跟自己概念整出黎既野
每一個DIET既"食清"都唔同
搞掂marco先
卡路里同蛋白質 岩數
就開始理micro
維他命呀, 礦物質呀果D
同埋 諗下夠唔夠fibre
最後仲有餘力先理 邊樣會引致inflamation同致癌果D
唔好majoring the minor
想請教吓咁多位師兄
最近開始減脂 食小咗好多碳水 以高蛋白質嘅食物為主
但係自從轉咗飲食之後 食完嘢嗰肚成日咕嚕咕嚕
有無咩解決方法?
全民健身?
唔該晒ching
睇黎我要再慢慢研究下先
練大啲就自然有架啦
你幾時見過女人a cup會有波罅
內外胸呢個問題睇黎要置頂個個post都出現一次
想問咁多位師兄啞鈴推膊個陣,張凳要係90度垂直定可以有少少斜。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞