(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
https://youtu.be/7R4duOS-nak?t=539
剩係玩引體上升同腳可以一年做到咁係真唔係
講得出咁既野 證明佢根本唔理解squat係點做
直情係唔理解人類運動(movement)啦
可以係真呀巴打 引體係好好既動作黎 同埋呢d片 影相角度同燈光係視覺上造成可以好大影響
左圖隻手tuck in 自然show唔到背闊 同埋中膊會偏左
打直影 胸型都冇咁出 而且條頸打左影落胸度 睇圖估唔到個胸有幾漲
我唔係話佢冇進步 只係真實未必有圖度present出黎既效果咁大
佢唔止引體 條片後面仲有練其他街健動作
係 記得好似計價錢前要揀運海外
上個禮拜買嘅 兩日就送到
係你見識少 其實呢 動作就無absolute correct form 可以有好多方法做
前日睇YouTube見到一個bw83kg既台仔做左260幾下clean push ups仲要慢上慢落,究竟點做到。
小華係十幾年前都做900幾下掌上壓
想知佢地點練
係咪新健身潮文
是啊 客服話5000一年
2000一年都話考慮下, 5千唔好諗, 比完錢 冇位玩, 比教練煩, 仲要見到人地比100蚊一個月又係咁, 你比500蚊一個月又係咁, 盞自己谷氣
一定係企硬$1000
多謝意見先
咁有冇話邊個推薦 是 唔差
想問下有咩健美腰帶推薦?
如果一星期操4日,
4日分別會做 compound movement
Bench press, pull up, squat, overhead press
咁program應該揀
Push/pull/rest/leg/upper/rest/rest
定係
Chest+tricep/back+bicep/rest/leg/shoulder+bicep+tricep/rest/rest

Thx
岩岩都買左幾件衫
見萬師傅著個件oversize幾正
件Tee又厚身d料又靚
希望實物都係咁正
我見佢坐響bench度,上身弓到好似蝦米咁
所以先上黎問下
多謝指教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞