(嘈交要自貼身材) 健身資訊討論區 109 新手問野前睇#1

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
各位師兄想請問新手最近開始健身大概兩星期左右,一日上半身 胸 背 三頭 二頭 (全部做完大概2.5hrs )一日下半身 深蹲 做腳個d (大概1.5hrs)
咁樣算唔算訓練過度? 因為上網睇大家都比較推薦1hr內訓練
自膠打錯字,應該係塊面好油先啱
我食咗半年a酸,有飲on但呢幾個月都冇再生暗瘡,只係塊面會油,咁要唔要繼續飲落去,定係轉iso好啲
依家慢慢開始想改為 一日 胸背 一日 腳 三頭二頭 咁loop 可能一星期休1-2日 會比較推薦新手邊種練法?
我a酸療程仲有半年先完,可能因為口罩太焗
無下架啵,見到仲有多,紫色仲額外85折
佢有對七百幾下左架應該好耐之前
不過冇我碼
我nike adidas個啲著10碼
佢可以買4樣6折個對好似冇十號碼
你睇下
mars個網"自稱"唔會爆瘡
我自己飲左幾個牌子都無出過
所以唔肯定堅定流
黑白色個對 780但係寫已下架
全黑就可以買4樣產品拎6折
早知以前減價780買黑白算
五毛做咩踩到入gym post
屌你老母
做尖巴打會唔會得閒曬下太陽?
屎忽大細呢啲基因嚟,唔關做唔做運動事,
但做gym可以令你個pat挺啲圓啲立體啲,
挺唔挺>大細囉我覺得。

Btw你入嚟呢到問「身材係咪練唔到出嚟」
WTS啲staff唔識操野
似WTS
其實佢咩事?
有兩個已封鎖5 毛係咁講野
同女人胸大細一樣 取決於脂肪儲存位置冇得練
想問下有冇師兄有試過JN個full body program?

想搵下有冇類似嘅program,但3日可以練哂thx!
試過fundamental果個3day split,
D動作唔太岩自己心水
類似既有massive iron, 或者alpha destiny果個free program,我覺得都幾好
focus big lift
家樂坊15樓有得免費check仲可以print埋份report出黎
講解就上黎問下又得,上網查又得
有無人行168而又朝早做gym?
空肚會唔會好影響表現
我覺得一日操上半身會唔夠體能 你操到可能代表強度唔夠
建議胸背點都要分兩日 拆開胸背膊腳 每日操一個部位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞